19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPresedintele Geoana incearca sa impace taberele din PSD Alba

Presedintele Geoana incearca sa impace taberele din PSD Alba

Situatia din PSD Alba devine pe zi ce trece tot mai tensionata. Dupa ce, in urma cu cateva zile, actuala conducere a organizatiei, reprezentata de Ioan Rus, a reclamat actiunile deputatului Mugurel Sarbu la presedintele partidului, Mircea Geoana, ieri, fostul purtator de cuvant al filialei, Cornel Suciu, a atacat dur modul in care este condus in prezent PSD Alba.
In acelasi timp, Suciu i-a luat apararea lui Mugurel Sarbu, sustinand ca acuzatiile aduse acestuia nu au baza reala. “Atacul la adresa lui Mugurel Sarbu nu are la baza realitatea si nu reflecta situatia reala din organizatie. Actuala conducere nu este in stare sa asigure dialogul si confruntarea de idei, iar atitudinea legata de actuala Putere este duplicitara. Aceasta, pentru ca interesele lor sunt legate de cei din actuala Putere”, sustine fostul purtator de cuvant.
Dupa revenirea lui Ioan Rus la conducerea filialei, Cornel Suciu a ramas un simplu membru. Acesta din urma a mai vorbit, totodata, despre plecarile din partid ale consilierilor judeteni, locali si a primarilor, care, in opinia sa, ar fi trecut la alte partide tot din vina lui Rus.
“Exista declaratii ale unor primari care sustin ca au plecat din PSD din cauza lipsei dialogului cu actuala conducere. Nu s-a incercat purtarea unui dialog civilizat intre presedinte si organizatiile locale. O serie de persoane marcante al partidului sunt tinute pe tusa, in timp ce sunt promovati "yesmanii" si deschizatorii de usi. Acest lucru nu face decat ca PSD sa se afunde in catacombele politicii si sa se ajunga la dezintegrarea organizatiei”, a adaugat acesta.
Acualul purtator de cuvant al organizatiei, Doina Harda, a respins, insa, acuzatiile. “Nu se pune problema lipsei de dialog. Exista, cum nu a existat niciodata in PSD Alba. A trimis o scrisoare presedintelui Ioan Rus si a fost invitat la o sedinta la partid unde a fost ascultat. Si-a expus dorinta de a se implica in activitatea organizatiei. I-am spus ca il primim cu bratele deschise si ca, avand in vedere ca a fost mandatar financiar, ne-ar putea ajuta sa platim datoriile partidului”, a afirmat Doina Harda.
Conflictul dintre Ioan Rus si Mugurel Sarbu ar putea fi aplanat la sfarsitul acestei saptamani. Surse oficiale au mentionat ca cei doi se vor intalni, la Brasov, cu presedintele partidului, Mircea Geoana.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă