12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPresedinta Tribunalului Mures a pierdut prima runda in procesul plagiatului

Presedinta Tribunalului Mures a pierdut prima runda in procesul plagiatului

Prima etapa a procesului de plagiat dintre judecatorul Nicolae Ionas, purtator de cuvant al Curtii de Apel Targu-Mures, si presedintele Tribunalului Mures, Marcela Bulzan, a ajuns la final. Tribunalul Valcea a admis, ieri, actiunea formulata de Ionas impotriva lui Bulzan si a obligat-o pe aceasta la plata daunelor morale in valoare de 1 leu.

Marcela Bulzan l-a plagiat pe Nicolae Ionas

“S-a admis actiunea mea, s-a constatat ca sunt titularul dreptului de autor al articolului respectiv si parata a fost obligata la plata daunelor morale de un leu”, a declarat Nicolae Ionas. El s-a aratat multumit de solutia data de instanta de la Valcea. In schimb, presedintele Tribunalului Mures se considera in continuare nevinovat si a afirmat ca va ataca solutia.
“Nu stiu ce solutie s-a dat, dar daca e asa sigur ca o voi ataca pentru ca nu mi se pare una corecta. Altceva nu vreau sa comentez”, a declarat Marcela Bulzan. Aceasta a spus ca nu crede ca solutia data de Tribunalul Valcea, daca va ramane definitiva, constituie motiv de excludere din magistratura.
Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel a dat-o in judecata pe Marcela Bulzan pe care o acuza ca i-a preluat un articol si l-a semnat cu numele ei intr-o publicatie a Universitatii “Petru Maior” din Targu-Mures. In actiunea depusa in instanta, Ionas a aratat ca in anul 2002 s-a inscris la un concurs de promovare la Curtea de Apel si a prezentat o lucrare despre care a luat cunostinta ca a fost sustinuta in cadrul unei sesiuni de comunicari de actualul presedinte al Tribunalului, care la acea data era presedinte al Judecatoriei Sighisoara.
“Articolul subsemnatului a fost reprodus integral, ad literam, prefatat de o introducere cu incalcarea dispozitiilor cuprinse in cap. 6 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, in speta nefiind indicate sursa si numele autorului. De altfel, acest articol al paratei a fost singurul din intregul volum care nu indica sursa si autorul”, a mentionat Ionas.
Desi a prezentat aceleasi argumente procurorilor, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel nu a avut castig de cauza in fata fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, care a refuzat sa isi dea avizul in vederea inceperii urmaririi penale impotriva Marcelei Bulzan.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă