23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPPCD Hunedoara a descoperit 177 de fosti comunisti in PD

PPCD Hunedoara a descoperit 177 de fosti comunisti in PD

O serie intreaga de membri ai Partidului Democrat Hunedoara sunt acuzati de liderii filialei PPCD de colaborare cu fosta Securitate, precum si de detinerea unor inalte functii in aparatul de conducere al Partidului Comunist Roman. Printre cele 177 de persoane acuzate de conducerea crestin-democratilor se afla si vicepremierul Gheorghe Pogea.
Astfel, liderii fostului partid taranist sustin ca, din acest motiv, PD nu ar avea nici o sansa de a fi primit in randul Partidului Popular European. Presedintele filialei, Emil Danci, a afirmat ca organizatia judeteana a democratilor ar trebui sa-si faca ordine in propria ograda, astfel incat sa elimine fostii membri PCR si pe cei care au colaborat cu Securitatea.
Reprezentantii PPCD au mai mentionat ca nu mai putin de 177 de democrati sunt “manjiti” din acest punct de vedere. Crestin-democratii au mai afirmat ca fostii comunisti si securisti nu numai ca nu au disparut dupa Decembrie '89, dar s-au infipt mai bine in noile structuri de dupa 1990, deavoltand o retea puternica.
Totodata, liderii PPCD au cerut sprijinul societatii civile pentru a-i da in vileag pe toti fostii comunisti de frunte, care acum isi striga apartenenta la dreapa esicherului politic. “PD este un partid artifical. Daca vor sa fie primiti in PPE, atunci trebuie sa o demonstreze. Lista intocmita de noi la nivelul judetului cuprinde 177 de nume, pe care deocamdata nu le putem face publice, deoarece inca purtam discutii cu conducerea PD de la Bucuresti ca sa-i determinam sa renunte la toate aceste personaje”, a declarat unul dintre membrii crestin-democrati.
Vicepremierul Gheorghe Pogea a negat, ieri, vehement toate acuzatiile si a afirmat ca nu este din nici un punct de vedere santajabil. “Unul dintre marile mele atuuri este ca sunt un liber si independent. Asta inseamna ca nu mi-e teama de nici un santaj. Astfel de chestiuni trebuie sa fie dovedite, dar nu mi-e teama”, a mai spus Pogea.

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă