9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPosta redactiei

Posta redactiei

Contracte cu RCS
“Vineri, 15 iulie, am fost in audienta la RCS”. Dna Beatrice K., din Bucuresti, ne povesteste intr-o scrisoare despre mai multe nemultumiri legate de aceasta firma de cablu.
Ne-am interesat la RCS, de unde am primit urmatorul raspuns: “La cererea abonatilor si in concordanta cu evolutia industriei de televiziune prin cablu, am inceput modernizarea retelelor de televiziune pentru a permite diversificarea serviciilor oferite abonatilor. Investitia majora a permis oferirea pachetelor de programe, serviciilor de Internet de banda larga prin intermediul aceluiasi cablu CATV si a celor de telefonie fixa. Blocul PM85 din Aleea Laceni nr. 15 a intrat din luna mai 2005 in procesul de modernizare. In acest timp, au fost facute teste de semnal, s-au reconfigurat anumite trasee de retea pentru o receptie finala cat mai buna. Motivul refuzului solicitarii de abonare la pachete de programe suplimentare a fost imposibilitatea oferirii unui semnal de calitate pe care clauzele contractuale ne-ar fi obligat sa-l asiguram. Incepand cu 1 august 2005 se pot incheia contracte pentru pachete de programe la aceasta adresa, ultima verificare tehnica din 5 august 2005 confirmand acestea”.

Bursa speciala “Guvernul Romaniei” pentru formarea managerilor
Care este scopul infiintarii bursei speciale “Guvernul Romaniei”, si in ce act normativ gasim amanuntele de rigoare? – se intereseaza doamna Miruna Oprescu.
Bursa speciala “Guvernul Romaniei” a fost instituita pentru formarea managerilor din sectorul public. In conformitate cu Normele Metodologice de aplicare a Legii 157/2004, publicata in M.O. nr. 905 din 5 oct. 2004, aceasta se va acorda tinerilor care se califica in urma unui concurs national si vor fi acceptati la studii de universitati de prestigiu, acreditate sau recunoscute de statele Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European, in Statele Unite ale Americii sau in alte state relevante din perspectiva participarii Romaniei in structurile europene si euroatlantice. Bursa se acorda o singura data in viata, pentru urmatoarele forme de studii: studii universitare – pe perioada minima necesara absolvirii si obtinerii diplomei, dar nu mai mult de 5 ani; studii pe perioada minima necesara finalizarii cursurilor de masterat, dar nu mai mult de 2 ani; studii de doctorat – pe o perioada ce nu poate depasi 4 ani.
Eliberarea pasapoartelor in regim de urgenta
Dna Marina Olteanu doreste sa stie care este termenul in care poate fi eliberat un pasaport simplu.
Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 43, publicata in M.O. nr. 699 din 3 august 2005, prin care a fost modificata O.G. nr. 65/1997 privind regimul pasapoartelor in Romania, pasapoartele simple se elibereaza in termen de 20 de zile de la data depunerii cererii sau, in regim de urgenta, la cererea expresa a solicitantului, in termen de 3 zile. Tariful suplimentar pentru eliberarea pasapoartelor simple in regim de urgenta este de 100 RON. Ordonanta a intrat in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Despagubiri pentru utilajele agricole confiscate
Dl Iulian Costache ne-a rugat sa aflam daca cei carora le-au fost confiscate utilajele agricole vor primi despagubiri asa cum primesc fostii proprietari de imobile.
Directia pentru Agricultura Teleorman, in raspunsul trimis, ne face cunoscute urmatoarele: “Pana la aceasta data nu exista un act normativ care sa reglementeze despagubiri pentru utilajele agricole care au fost nationalizate in baza Decretului nr. 115/1959.”

Ajutor pentru incalzirea locuintei
Raspunzand dnei Dina Doina, din Bucuresti, mentionam ca, in conformitate cu Ordonanta de urgenta privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare banesti populatiei cu venituri reduse care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, publicata in M.Of. nr. 643/20.07.2005, ajutorul banesc se acorda o singura data, fie pentru achizitionarea, instalarea si punerea in functiune a unei centrale termice, fie pentru achizitionarea si montarea arzatoarelor automatizate, pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta si veniturile familiei, semnata de reprezentantul familiei, care este si titularul ajutorului banesc. In cazul achizitionarii, instalarii si punerii in functiune a unei centrale termice, cererea va fi insotita de urmatoarele documente: avizul de solutie tehnica eliberat de furnizorul de gaze naturale la care este inregistrat ca titular de contract de furnizare a gazelor naturale; proiectul de executie a instalarii centralei termice, eliberat de firma autorizata. In cazul achizitionarii si montarii arzatoarelor automatizate, ajutorul banesc se acorda pentru un numar maxim de trei sobe. Cererea de acordare a ajutorului banesc se inregistreaza la Directia de munca, solidaritate sociala si familie in a carei raza se afla locuinta de domiciliu a titularului. Ajutoarele banesti acordate in aceste conditii nu se impoziteaza si nu se iau in calcul la stabilirea altor drepturi si obligatii. Cererea se completeaza potrivit modelului stabilit de normele metodologice, care trebuie sa apara in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei ordonante.

Sprijin pentru producatorii agricoli

Referitor la intrebarea dlui ing. Costica Arnautu cu privire la acordarea sprijinului financiar pentru producatorii agricoli din zona montana, raspunsul este urmatorul:
Conform prevederilor din Programul de sprijinire a asociatiilor si producatorilor agricoli din zona montana pentru achizitionarea de dotari specifice noi, nu puteti beneficia de sprijin financiar daca: asociatia sau producatorul agricol deruleaza la data solicitarii sprijinului programe cu finantare externa sau daca asociatia sau persoana fizica inregistreaza datorii restante catre bugetul de stat ori catre cel local. Cum dumneavoastra reprezentati o asociatie care are in derulare un program de finantare externa, nu puteti accede la acest sprijin de la bugetul de stat, derulat prin MAPDR.

Conditia de onorabilitate a conducatorului auto
Intrebarea dlui Vasile Sandulescu, din Bucuresti, isi gaseste raspunsul in Ordonanta de Urgenta privind transporturile rutiere, publicata in M.Of. nr. 655/22.07.2005, in care se stipuleaza: conditia de onorabilitate se considera ca fiind indeplinita numai daca persoana desemnata sa conduca permanent si efectiv activitatea de transport rutier nu a fost condamnata pentru infractiuni de natura comerciala; nu a fost declarata inapta pentru a conduce permanent si efectiv activitatea de transport rutier, conform prevederilor legale in vigoare; nu a fost sanctionata pentru incalcari repetate ale prevederilor in vigoare privind: conditiile de plata si de angajare; transportul rutier de marfuri sau de personal si, in special, prevederile privind perioadele de conducere si de odihna ale conducatorilor auto, greutatile si dimensiunile vehiculelor rutiere, siguranta rutiera si siguranta vehiculului rutier, protectia mediului si alte reguli privind raspunderea profesionala.

Cele mai citite

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă