Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Politistii tulceni au anihilat o importanta retea de braconaj

Una din cele mai mari retele de braconaj din Delta Dunarii a fost depistata ieri dimineata pe lacul Razelm de politistii tulceni. Doi tineri tulceni, ambii in varsta de 25 de ani, au fost depistati cu unelte de pescuit monofilament si 400 de ...

Share

Mihai Derer 0 comentarii

08.09.2005 - 00:00
Una din cele mai mari retele de braconaj din Delta Dunarii a fost depistata ieri dimineata pe lacul Razelm de politistii tulceni. Doi tineri tulceni, ambii in varsta de 25 de ani, au fost depistati cu unelte de pescuit monofilament si 400 de kilograme de peste. Celor doi li s-au intocmit actele premergatoare urmaririi penale. "Urmarim de aproape un an aceasta retea foarte bine pusa la punct de braconieri, insa abia astazi ne-am dat seama ca din punct de vedere tehnic ne depasesc, iar prinderea lor este foarte dificila", a declarat inspectorul principal Dan Calota, seful Politiei comunale Murighiol. El a mai spus ca cele aproape 20 de persoane care fac parte din reteaua de braconieri au sarcinile foarte bine stabilite, comunica prin telefoane mobile, au plase speciale de pescuit, sisteme GPS pentru a detecta setcile monofilament si pe timp de ceata si ambarcatiuni cu motoare foarte puternice. In plus, transporturile de peste spre Bucuresti sunt aproape imposibil de retinut, din cauza sistemului de comunicatii dintre membrii retelei foarte bine pus la punct, iar daca dupa ce au prins pestele braconierii ajung in casa, politistii nu pot face nimic impotriva lor. O data cu cei doi tineri tulceni, ambii in varsta de 25 de ani, din satul Sarinasuf, comuna Murighiol, a fost confiscata o barca cu motor fara numar de inmatriculare in care se aflau alte 450 de kilograme de peste. Conducatorul ambarcatiunii a reusit sa scape de politisti dupa ce si-a abandonat salupa in stuf. Pentru prinderea celor doi tineri, politistii tulceni au primit sprijin tehnic constand in patru ambarcatiuni din partea societatii Piscicola Tour SA. In urma actiunii la care si-au dat concursul jandarmi si politisti de frontiera au mai fost retinute si doua ambarcatiuni cu motor, in valoare de pana la 8.000 RON si 44 de setci monofilament, cu o lungime de cate 50 de metri, in valoare de 2.200 RON. Cei doi tineri care au fost identificati de lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie din Tulcea refuza sa faca orice declaratie in lipsa unor avocati, dar sunt pasibili de sanctiuni contraventionale de pana la 80.000 RON pot fi aplicate pentru detinerea si folosirea uneltelor de pescuit.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...