13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPolitistii comunitari din sectorul 6, functionari publici

Politistii comunitari din sectorul 6, functionari publici

Directia Politiei Comunitare Sector 6 a pus in aplicare procedura de trecere a angajatilor sai la statutul de functionari publici. Masura s-a executat pe baza avizului de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, iar politistii au fost numiti in functie si au depus juramantul de credinta. In plus, ei au primit si noile insemne distinctive pentru uniforma de serviciu a noii institutii.
De la 1 iunie a.c., agentii de Politie Comunitara sunt abilitati sa ia masurile legale fata de incalcarile legislative privind ordinea publica, sa intocmeasca si sa aplice procese-verbale de contraventie la actele normative date in competenta. Ei vor veghea la linistea publica si vor asigura ordinea publica acolo unde va fi nevoie de serviciile lor.
“Politistii comunitari sunt nemultumiti de faptul ca sporurile pentru conditiile de munca deosebite nu au fost corelate cu cele avute anterior, in calitatea de gardieni publici. In acest sens am facut demersuri la Ministerul Muncii, pentru ca aceasta situatie sa fie reglementata, iar politistii comunitari sa beneficieze de conditii optime pentru desfasurarea activitatii”, a spus primarul Cristian Poteras.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă