13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPolitisti suspectati de implicare in trafic cu minore

Politisti suspectati de implicare in trafic cu minore

Politistii clujeni sunt implicati intr-un nou scandal sexual, cel de-al treilea in mai putin de un an, dupa povestea clujeanului Alexandru Bucur, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru proxenetism si dosarul “Moonlight”.
Opt agenti de politie din Turda si din comunele invecinate sunt suspectati de complicitate cu presupusii capi a doua retele de traficanti de minore din zona, aflati in arest. Fetele care au fost obligate sa se prostitueze au declarat ca oamenii legii ar fi intretinut relatii sexuale cu ele si ca ar fi primit bani de la proxeneti ca sa nu vorbeasca.
Cea care a declansat anchetarea politistilor a fost mama uneia dintre tinerele sechestrate care i-a denuntat pe presupusii traficanti. Fata, de doar 14 ani, le-a declarat procurorilor ca unul dintre proxeneti, poreclit “Buza de Iepure”, i-a promis ca ii face pasaport si ca o duce la munca in Italia. Astfel, dupa ce a intrat in casa lui, a povestit ea, nu a mai fost lasata sa iasa trei saptamani, fiind obligata, prin amenintari si violenta, sa intretina relatii sexuale cu peste 30 de clienti. Fata sustine ca printre acestia s-ar fi aflat militari si politisti.
Minora a mai declarat ca a fost dusa cu masina intr-un apartament din centrul orasului Turda, cu gratii la geamuri, ca “Buza de Iepure” a scos un pistol dintr-un dulap si o pereche de catuse si a amenintat-o ca o omoara daca incearca sa fuga. Fata a spus ca avea cate trei sau patru clienti pe noapte, cu care era obligata sa se culce. Unul dintre acestia a fost un tip in uniforma, care se numeste Mandrut si este seful de post din comuna Calarasi.
Tanara a mai relatat ca barbatul a intrat in camera in care era tinuta inchisa, cu bere si suc in mana. Dupa ce a refuzat sa bea si sa-i satisfaca fanteziile de a privi scene “lesbi” cu o alta fata, tot sechestrata, politistul s-a enervat, s-a dezbracat si a fortat-o pe minora sa intretina relatii sexuale cu el. Fata a fost apoi scoasa afara din camera, in locul ei intrand cea de-a doua tanara. Minora a reusit sa scape dupa ce a ajuns la spital pentru ca a inghitit otrava de soareci.
Dupa ce tanara s-a intors acasa, agentul de politie Cosmin Mandrut, sef de post in comuna Calarasi, ar fi mers la mama acesteia sa-i ofere bani, ca sa se impace si sa nu-l denunte, conform spuselor victimei. Oferta a fost refuzata, iar mama tinerei l-a denuntat pe politist.
Mandrut nu este, insa, singurul impotriva caruia s-a declansat urmarirea penala. Procurorii care cerceteaza cazul au declarat ca si un alt agent de politie este urmarit penal. Horatiu Pop este acuzat ca, pe langa faptul ca ar fi stiut ce fac presupusii traficanti, le-ar fi vandut minorelor bijuterii in rate, aduse de sotia lui din Turcia. Anchetatorii mai sustin ca din declaratiile fetelor a reiesit ca politistii cu care ele ar fi intretinut relatii sexuale ar fi primit bani de la proxeneti pentru a nu deconspira activitatile ilegale ale acestora.
Comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, comisarul Ioan Pacurar, a declarat ca Horatiu Pop si-a dat demisia si ca i-a aprobat-o. In legatura cu numele celorlalti sapte subalterni suspectati ca ar fi intretinut relatii sexuale cu minorele, in masina de serviciu, in timpul orelor de munca, seful IPJ a spus ca a inceput verificarile interne si ca, in functie de acestea si de cercetarile facute de Parchet, va lua masurile care se impun.
Sase persoane din Turda au fost retinute in luna mai, cinci fiind in arestul Politiei pentru trafic de minore, iar una este cercetata in libertate pentru complicitate la aceasta infractiune.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă