23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPolitist acuzat de agresarea unei femei, in timpul unei perchezitii

Politist acuzat de agresarea unei femei, in timpul unei perchezitii

Magistratii Curtii de Apel Timisoara au finalizat cercetarea judecatoreasca declansata impotriva unui subcomisar din cadrul IPJ, acuzat ca in timpul unui control la o firma privata a agresat-o pe patroana unitatii.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, la data de 24 februarie 2003 impotriva SC “Mopeka” SRL din localitate a fost depusa o plangere penala. Ca urmare, o echipa de politisti de la Sectia Economica, in frunte cu subcomisarul Vasile Lazar (45 ani), a descins la sediul societatii pentru un control.
Impreuna cu un coleg, politistul a efectuat o serie de verificari, iar la data de 10 iulie 2003 a fost declansat un control al actelor si bunurilor din incinta firmei. Administratorul “Mopeka”, Iuliana M., nu se afla in acel moment la sediu, dar angajatii si-au anuntat sefa. Femeia a sosit in cel mai scurt timp la sediul societatii si le-a solicitat politistilor sa ii prezinte autorizatia de perchezitie. Desi nu avea un astfel de act legal in baza caruia sa poata scotoci prin lucrurile si documentele firmei, subcomisarul Lazar si-a continuat treaba. Vazand ca nu are cu cine discuta, femeia a pus mana pe telefon si l-a sunat pe seful politistului aflat in control.
Dupa o scurta discutie, Lazar a fost chemat de superiorul sau inapoi la sediul Politiei pentru a clarifica situatia. Iritat probabil de turnura pe care au luat-o lucrurile, subcomisarul a avut un schimb de replici ceva mai aprinse cu patroana unitatii, moment in care, iesindu-si complet din fire, a impins-o pe aceasta. Femeia s-a dezechilibrat si a cazut peste un birou, lovindu-se destul de serios.
La aceasta scena a participat si un angajat al societatii, bolnav de inima, caruia Ð speriat de turnura violenta a situatiei Ð i s-a facut rau, mai sustin organele de urmarire penala. Intreaga poveste a ajuns la urechile conducerii IPJ Timis, dupa ce asociatii SC “Mopeka” au depus plangeri penale impotriva lui Vasile Lazar.
Procurorii Parchetului Curtii de Apel au dispus trimiterea in judecata a subcomisarului pentru abuz in serviciu si purtare abuziva. Cu ocazia audierilor, politistul a negat acuzatiile aduse, iar magistratii Curtii de Apel au amanat pronuntarea sentintei cu o saptamana, verdictul urmand sa fie dat la 1 septembrie.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă