14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPolitia Timis trebuie sa-l ancheteze pe Dumnezeu

Politia Timis trebuie sa-l ancheteze pe Dumnezeu

Politia si procurorii timisoreni se afla in fata unui caz care depaseste orice limita a absurdului. Un puscarias incarcerat in Penitenciarul Timisoara a inaintat o plangere penala la Parchet impotriva Divinitatii si a tot ceea ce reprezinta ortodoxia in tara noastra.
Condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor, Pavel Mircea pune pe seama bisericii tot ceea ce i s-a intamplat rau in viata. Ca urmare, el si-a asternut toate frustrarile pe o foaie de hartie pe care a inaintat-o Parchetului. Surpriza procurorilor la lecturarea continutului plangerii a fost totala, in conditiile in care barbatul solicita deschiderea unei actiunii penale impotriva… “numitului Dumnezeu, domiciliat in cer, reprezentat in Romania de Biserica ortodoxa, iar in Timisoara, de catre Mitropolia Romana, pentru comiterea infractiunilor prevazute de art. 215 (inselaciune), 221 (tainuire), 246 (abuz in serviciu contra intereselor persoanelor), 256 (primire de foloase necuvenite), 257 (trafic de influenta)”.
Astfel, puscariasul explica faptul ca botezul sau in biserica, a insemnat de fapt parafarea unui “contract cu Dumnezeu”, pe care-L numeste “parat”. In viziunea lui Pavel, documentul avea ca “obiect” indepartarea Diavolului si a necazurilor din preajma sa.
“Pana acum paratul nu si-a onorat contractul, ci dimpotriva”, mai sustine detinutul, care acuza Divinitatea de faptul ca i-a daruit in cursul vietii sale “diferite bunuri si rugaciuni” in schimbul iertarii pacatelor si promisiunii ca va scapa de necazuri, ceea ce nu s-a intamplat.
In finalul plangerii, puscariasul face precizarea ca se constituie “parte vatamata” si solicita despagubiri de 2 milioane de euro. Aberatia inserata de detinut paleste, insa, in fata legislatiei si mai aberante. Intrucat legea prevede clar ca orice plangere penala trebuie inregistrata, desi pare incredibil, denuntul a intrat in “concasorul” Justitiei pentru verificari.
“Noi facem ce ni se dispune”, a declarat seful Politiei Timisoara, comisarul Doru Spataru. Seful Politiei Judetene, Cristian Lepadat, a spus ca lucrarea a fost trimisa la Parchet.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă