15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPNG, PSD si PUNR i-au pus gand rau primarului din Reghin

PNG, PSD si PUNR i-au pus gand rau primarului din Reghin

Un grup de opt consilieri locali PNG, PSD si PUNR din Reghin, judetul Mures, sunt hotarati sa forteze organizarea unor alegeri anticipate pentru inlaturarea primarului orasului, Nagy Andras (UDMR), de la conducerea administratiei locale si alegerea unui nou sef al Primariei. Alesii acuza ca actualul edil nu a facut nimic pentru Reghin de cand a fost ales.
“Vom initia acest referendum, pentru ca nu se intampla nimic in oras de cand a fost ales, iar oamenii ne acuza pe noi, cei din Consiliu Local”, a declarat, ieri, liderul grupului Mircea Ungureanu, membru in CL Reghin pe listele PSD. Acesta a mai spus ca primarul minte, totodata, populatia in legatura cu fondurile aprobate de alesii locali pentru anumite lucrari de dezvoltare a orasului.
Cei opt consilieri sunt sustinuti si de liderul PNG Mures, Doru Borsan, care a afirmat ca va determina declansarea de alegeri anticipate. “Am vorbit cu consilierii locali ai PNG de la Reghin, pentru a declansa referendumul pentru schimbarea lui din functie si alegeri anticipate. Ce s-a intamplat acolo nu e accident, e o chestie nemaiintalnita. Aia e zona romaneasca. Punct”, a spus Borsan. El a afirmat recent ca este “un accident ca la Reghin, unde doar 29% din populatie sunt etnici maghiari, sa fie un primar ungur”.
Nagy Andras a declarat, insa, ca ideea declansarii de alegeri anticipate a fost exprimata de consilierii PNG chiar si in cadrul unei sedinte de CL. El a negat, totodata, acuzatiile care i se aduc si a spus ca se poate vedea ca in oras se lucreaza. Edilul a mai adaugat ca afirmatiile liderului filialei PNG sunt cel putin deplasate. “Nu sunt de acord cu ce a zis domnul Borsan, ca e un accident ca e primar maghiar in Reghin. Nu cred ca e intreg la minte, daca declara asa ceva”, a spus Nagy.
Pentru a demonstra ca in oras se lucreaza si pentru a testa participarea alesilor la proiecte de importanta majora pentru urbe, primarul a convocat pentru ieri, la ora 21.00, o sedinta extraordinara a Consiliului Local. Nagy Andras a justificat graba organizarii acestei intruniri prin faptul ca altfel exista riscul de a pierde un proiect de construire a unei sali de sport in valoare de peste 25 de miliarde lei. “Pana vineri, trebuie sa ne inscriem, pentru finantare. Problema salii de sport este o urgenta”, a explicat primarul din Reghin. El care i-a acuzat pe cei opt consilieri care vor inlaturarea sa din functie ca au boicotat sedinta extraordinara anterioara prin parasirea salii.
“Ei au invocat faptul ca nu au fost convocati in termenul prevazut in Legea administratiei publice locale la articolul 40, aliniatul 3. Eu le-am aratat aliniatul urmator, in care scrie ca pot fi convocati de indata”, a mai mentionat Nagy Andras.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă