10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPlângeri penale la FRF

Plângeri penale la FRF

Reprezentanţii Poli Timişoara vor merge la Parchet după ce vor primi motivarea retrogradării.

 

Decizia diriguitorilor fotbalului românesc de a nu-i acorda clubului Poli Timişoara licenţa de club profesionist pentru sezonul competiţional 2011-2012 şi retrogradarea în liga a III-a a şocat întreaga suflare alb-violetă de pe Bega. Ieri, la aproape două ore de la transmiterea acestei informaţii de către reprezentantul Comisiei de Apel a Comisiei de Licenţiere a FRF, Mihai Alexandru Mincu, patronul echipei bănăţene, Marian Iancu, a declarat că se aştepta la acestă decizie şi că, în consecinţă, şi-a planificat din timp o serie de măsuri.

„Aşteptăm motivarea comisiei şi apoi vom merge direct la Parchet! Vom dovedi reaua credinţă cu care a fost tratat fotbalul timişorean în cazul procesului de licenţiere, vom dovedi falsurile şi abuzurile în serviciu a celor cinci membri ai comisiei de apel. E un război juridic care va dura luni, poate ani, dar îl vom câştiga, aşa cum am câştigat şi în cazul palmaresului alb-violet sau a celor şase puncte care ne-au fost luate de FRF şi recuperate de la UEFA. Decizia Comisiei de apel era de aşteptat, în condiţiile în care, luni, când ne-am prezentat la Federaţiei, din cei cinci membri s-au prezentat doar patru, iar unul a dormit cu capul pe birou. Atât de interesaţi au fost! E un scenariu pregătit din timp, care poate nu s-ar mai fi derulat dacă am fi terminat campionatul după locurile de cupe europene. Vom merge în instanţele civile, pentru că e o minciună a domnului Duru că problemele ce ţin de fotbalul românesc le rezolvă doar FRF”, a declarat, extrem de revoltat, Marian Iancu. Surse din cadrul clubului spun că vor fi depuse plângeri penale împotriva tuturor membrilor Comisiei de Licenţiere.

Ar putea juca în Serbia

La rândul său, viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza – care cu o zi înainte de a afla decizia de retrogradare a Politehnicii, spunea că în cazul unei hotărâri defavorabile clubului alb-violet s-ar putea merge până la dezafilierea din cadrul FRF şi înscrierea în campionatul Serbiei sau Ungariei – a declarat că vina aparţine, deopotrivă, autorităţilor locale şi lui Marian Iancu. „Încă nu cunoaştem ce spun documentele din dosarul de licenţiere, dar vina pentru retrogradarea lui Poli aparţine atât lui Marian Iancu, cât şi nouă.

Ne-am implicat în finanţarea clubului şi am lăsat problemele administrativ-sportive pe seama oamenilor de la club. E clar că, în România, dacă te cerţi cu cei care deţin puterea şi împart dreptatea în fotbal, când te prind la înghesuială ţi-o trag”, a spus, nervos, viceprimarul Timişoarei. În opinia sa, fotbalul este o stare de spirit în oraşul de pe Bega, iar în cazul în care Comitetul Executiv al FRF nu va schimba decizia Comisiei de apel, echipa va fi reconstruită. De departe, şocul cel mai mare a fost resimţit la nivelul galeriei alb-violete. Liderii suporterilor au pregătit, pentru miercuri, un mare miting de susţinere a fotbalului timişorean. „Noi, fanii, am primit această decizie ca pe o lovitură de măciucă. Cei din Asociaţia Druckeria ne vom întâlni să stabilim ce vom face în continuare. Singurul vinovat pentru tot ce s-a întâmplat este Marian Iancu”, a precizat Paul Prodana, unul dintre liderii galeriei, în timp ce Mircea Munteanu, care face parte din staff-ul Comando Viola Ultra Curva Sud, a afirmat că nu exclude o ieşire în stradă.

Cum a procedat Iancu

SC FC Politehnica Timişoara SA, înainte de divizarea care a dus la pierderea licenţei, avea la Direcţia Generală a Finanţelor Timiş o datorie de 9 milioane de lei, adică 2,2 milioane de euro. Prin divizare, Iancu a pasat o datorie de 7 milioane de lei la o nou-înfiinţată firmă, BKP Faber. O dată cu acest pasiv, a transmis şi un teren de 20 de hectare. În noua firmă, a intrat ca acţionar o altă societate a lui Iancu, BKP Management Invest, care deţine şi 19% la SC FC Politehnica SA, şi care pretindea   returnare de TVA, care ar fi acoperit datoria la Fisc.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă