15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPiata muncii

Piata muncii


Angajari prin Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca

Firmele si institutiile din Capitala au comunicat AMOFM Bucuresti 1799 de posturi vacante. Cele mai mari sanse de a fi angajati o au muncitorii calificati, fiind disponibile 983 de locuri de munca. Cele mai multe oferte sunt pentru confectioner tricotaje – 340 de locuri, confectioner-asamblor – 100, croitor-confectioner imbracaminte – 54, cusator piese din piele si inlocuitori – 30, operator confectioner industrial imbracaminte – 35, sofer – 32, lacatus mecanic – 29, forjor-matriter – 25, zugrav-vopsitor – 23, dulgher – 18, tinichigiu carosier – 18, tipograf-tiparitor – 16, masinist in legatorie mecanica – 10 etc. Pentru somerii cu studii medii sunt oferite 469 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru agent paza – 85 posturi, militar angajat pe baza de contract – 75, lucrator comercial – 74, casier – 49, primitor-distribuitor – 9, operator calculator – 5 etc. Pentru persoanele cu studii superioare au fost comunicate doar 92 de posturi vacante, cele mai multe fiind pentru proiectant sisteme informatice – 18 locuri, economist, inginer instalatii – cate 6 locuri, expert administratie publica – 5, inginer constructii, consilier juridic, sociolog – cate 4 locuri, specialist in relatii publice – 3 locuri etc. Pentru muncitorii necalificati se ofera 255 de locuri de munca.
Persoanele interesate se vor adresa, functie de domiciliu, la agentiile locale ale AMOFM, unde vor obtine informatii suplimentare: sector 1 – Piata Amzei nr. 13, tel. 212.52.74, sector 2 – str. Luca Stroici nr. 13, tel. 211.85.19, sector 3 – str. Matei Basarab nr. 54, tel. 320.60.65, sector 4 – sos. Berceni nr. 8, tel. 460.77.50, sector 5 – Bd. Pieptanari 64, tel. 336.67.71, sector 6 – Bd. Timisoara nr. 59, tel. 413.24.30, Centrul de Informare si Consiliere in Cariera – Centrul de Consiliere pentru Persoanele cu Dizabilitati – str. Vanatori nr. 1, sector 5, tel. 337.21.94.

Preselectie pentru asistenti medicali in Germania

La sediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca va avea loc in lunile august si septembrie, zilnic intre orele 9 si 14, actiunea de preselectie a solicitantilor locurilor de munca in Germania.
Isi pot depune dosarele numai persoanele care cunosc limba germana, au diploma de calificare in meseria de asistent/asistenta medicala (personal de ingrijire a batranilor). Contractele sunt pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii inca 6 luni. Conditiile sunt conforme cu prevederile Conventiei pentru lucratori oaspeti, incheiata intre guvernele Romaniei si Germaniei si aprobata prin HG nr. 402/1992, respectiv cu varste intre 20 si 40 ani, cunostinte foarte bune de limba germana, absolvent de scoala postliceala de asistent medical, experienta de minimum doi ani dovedita prin cartea de munca in domeniul solicitat.
Documentele necesare sunt urmatoarele: copie B.I. sau C.I. cu valabilitate de minimum sase luni; copie pasaport cu valabilitate de minim sase luni; fisa personala – tipizat OMFM; CV in limba romana – tipizat OMFM; CV in limba germana; copie legalizata a certificatului de absolvire sau calificare si, separat, traducerea in limba germana, efectuata de un traducator autorizat; copie legalizata a cartii de munca si separat traducerea in germana de traducator autorizat; adeverinta de la medicul de familie ca este clinic sanatos; cazierul in original, care sa ateste ca nu are antecedente penale – termen de valabilitate sase luni; declaratie pe proprie raspundere, legalizata notarial, din care sa rezulte ca nu beneficiaza de pensie de invaliditate; declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte numarul de copii minori aflati in intretinerea acestuia, autentificata la notariat; doua fotografii tip pasaport.
OMFM nu percepe nici un fel de taxe si comisioane.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă