Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 600 de case fara curent electric

Chiar daca se urmareste dezvoltarea continua a zonelor 2 Mai, Limanu, Vama Veche, au ramas destule probleme de care alesii trebuie sa se ocupe. Una dintre acestea o reprezinta lipsa curentului electric, de care duc lipsa peste 600 de case, ...

Share

Anca Niculescu 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Chiar daca se urmareste dezvoltarea continua a zonelor 2 Mai, Limanu, Vama Veche, au ramas destule probleme de care alesii trebuie sa se ocupe. Una dintre acestea o reprezinta lipsa curentului electric, de care duc lipsa peste 600 de case, concentrate in zece zone. Primarul din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, ne-a declarat ca familiile respective folosesc lampi cu gaz sau sisteme de alimentare provizorii ori sunt racordate ilegal. De multe ori, copiii care merg la scoala sunt nevoiti sa-si faca temele la lumina lumanarilor, insa vacanta de vara ce se apropie ii va scuti o vreme de acest calvar. "Initiative pentru electrificarea celor zece zone au existat de-a lungul anilor, insa pana acum s-a finantat doar un proiect. Sa speram ca se vor obtine fonduri externe nerambursabile pentru ca oamenii sa nu mai depinda de lumina lampilor sau lumanarilor", a spus edilul-sef. In conditii precare locuiesc si cetatenii din Hagieni, care si-au cladit, asa cum au putut, colibe sau constructii din chirpici acoperite cu folii din plastic pentru ca ploaia sa nu patrunda in interior. Aici locuiesc foarte multi copii care invata la Limanu, dar carora li se asigura transportul. Pentru aceasta zona, Fondul Roman de Dezvoltare Rurala va veni cu sume nerambursabile, in asa fel incat un numar de 70 de familii sa fie racordate la reteaua de apa potabila. In acelasi loc se vor asigura si retele stradale de apa, insa aceste proiecte nu vor acoperi decat intr-o mica masura nevoile locuitorilor de aici, marea majoritate a acestora fiind foarte saraci. Un grup de elevi de la Grupul Scolar Industrial "Ion Banescu" din Mangalia a organizat mai multe colecte, iar din banii obtinuti au oferit copiilor din Hagieni alimente, jucarii si haine, actiuni similare urmand a avea loc si in perioada imediat urmatoare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...