Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 20 de tone de pesticide din Caras-Severin vor fi distruse in Germania

O cantitate impresionanta de pesticide, care se afla depozitata in judetul Caras-Severin, urmeaza sa fie expediata in Germania, unde substantele vor fi distruse prin incinerare. Este vorba despre peste 30.000 kilograme de deseuri de pesticide. ...

Share

Dan Valentin 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
O cantitate impresionanta de pesticide, care se afla depozitata in judetul Caras-Severin, urmeaza sa fie expediata in Germania, unde substantele vor fi distruse prin incinerare. Este vorba despre peste 30.000 kilograme de deseuri de pesticide. Aproape 18 tone sunt tinute la depozitul Unitatii Fitosanitare din Caransebes, iar restul in orasele Bocsa si Oravita.
Reprezentantii Directiei Fitosanitare au afirmat ca au primit o adresa in care se specifica modalitatea de colectare, ambalare si expediere a substantelor periculoase. Dupa cantarirea si contabilizarea exacta a datelor, pesticidele vor fi expediate in Germania unde vor fi distruse prin incinerare.
La aceasta data, conditiile de depozitare si de pastrare a reziduurilor nu sunt cele mai bune, mai ales ca judetul Caras-Severin este arondat unui depozit zonal care se afla tocmai la Oradea. Operatiunile de transportare se vor face de un personal specializat, ce apartine unei firme din Germania.
Personalul care se ocupa cu controlul fitosanitar a peste 400.000 de hectare de teren agricol este format dintr-un numar de 18 persoane, dintre care doi paznici si un sofer. Directia are in subordine sase puncte de depozitare a deseurilor pe teritoriul judetului, mai exact la Bozovici, Domasnea, Berzovia, Oravita, Moldova Noua si Caransebes, obiective care sunt pazite de doi oameni.
Pentru a preintampina evenimentele nedorite, toate deseurile au fost depozitate la Caransebes, unde a fost instalata aparatura electronica speciala pentru supravegherea containerelor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...