12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPelerinaj la Manastirea Radna

Pelerinaj la Manastirea Radna

– Zeci de preoti au oficiat slujbele in mai multe limbi.

Mii de credinciosi catolici din partea de vest a tarii, dar si din Austria, Germania si Ungaria participa la slujbele oficiate la Manastirea de la Radna, din judetul Arad, cu ocazia Sarbatorii Nasterii Maicii Domnului.
Multi dintre credinciosi au ajuns la manastire inca de vineri si au participat la slujbele oficiate cu aceasta ocazie, in mai multe limbi. Sambata, oamenii s-au impartit in grupuri si au refacut Drumul Crucii, cu icoana Maicii Domnului, iar pe traseu s-au oprit sa caute, potrivit traditiei, fructele unui copac, despre care credinciosii spun ca simbolizeaza lacrimile Maicii Domnului. In cursul zilei de duminica, preotii au oficiat liturghii in limbile romana, bulgara, germana, croata, maghiara. In cursul noptii de duminica spre luni, a fost oficiata si o liturghie pentru credinciosii de etnie roma.

 

Luni, sfanta liturghie solemna este celebrata de PS Martin Roos, episcopul Diecezei romano-catolice de Timisoara, si va fi urmata de Procesiunea cu Sfantul Sacrament. Manastirea franciscana de la Radna poarta hramul Maicii Domnului, iar in fiecare an, la data de 8 septembrie, ea devine neinca–patoare din cauza miilor de pelerini care se aduna din toata tara.
In trecut, grupuri organizate, strabateau, pe jos, distante remarcabile. Unii dintre pelerini veneau din localitati din judetul Timis pe jos, peste dealuri, pana la Radna. Grupurile de pelerini poarta cu ei in procesiune crucea Mantuitorului si steaguri bisericesti si asista la slujbele oficiate de mai multi preoti.
Prima manastire a fost zidita la 1520 pe aceste meleaguri. Lacasul a fost distrus de doua ori sub ocupatie turceasca si de un incendiu devastator, care a ars-o in totalitate. Un singur obiect a scapat nevatamat, Icoana Maicii Domnului, care din acel moment este considerata icoana facatoare de minuni.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă