23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPD Timisoara pierde un consilier local in favoarea PSD

PD Timisoara pierde un consilier local in favoarea PSD

Unul dintre consilierii locali ai PD din Timisoara a sarit din barca Puterii in cea a Opozitiei, ca un fel de razbunare impotriva faptului ca dorintele sale de a prinde o pozitie mai mare la organizatia municipala a democratilor au ramas fara finalizare. Astfel, Horea Bacanu si-a dat demisia de la democrati si a trecut in PSD. El a uitat, insa, ca a semnat un angajament impotriva migratiei politice, chiar inainte de alegerile locale de anul trecut.
Prin intermediul acestui demers public, primul de acest gen din tara, toti alesii locali din orasul de pe Bega le-au promis cetatenilor ca, in cazul in care isi dau demisia din partidul pe lista caruia au fost alesi, isi vor da demisia si din functia publica, respectiv cea de consilier local, sau de primar si viceprimar.
Bacanu a spus ca motivul pentru care s-a inscris in principalul partid de Opozitie este faptul ca se potriveste mai mult cu doctrina social-democrata. “Apartin noii generatii de oameni politici, preocupati, in principal, de reforma in acest domeniu. Am ajuns la concluzia ca echipa PSD va face din proiectul pentru Timisoara un proiect castigator, pentru cetateni”, a spus demisionarul.
De fapt, supararea lui Bacanu pe partidul din care a demisionat dateaza de la ultimele alegeri la PD Timi-soara, cand a fost trimis, voalat, de colegii mai experimentati, pe “centura politicii”. Consilierul local, unul din cei mai activi dintre alesii PD, si-a dorit functia de presedinte al organizatiei municipale, propunand o lista cu tineri.
Surpriza neplacuta a fost ca sustinatorii sai au trecut pe rand in tabara adversa, sustinuta de presedintele filialei democratilor, viceprimarul Dorel Borza.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă