PD-L castiga primariile din Horea si Rosia de Secas

- Muntii Apuseni capata o culoare tot mai portocalieCandidatii PD-L au castigat din primul tur functia de primar in cele doua comune din Alba, Horea si Rosia de Secas, unde au avut loc alegeri locale duminica. Marin Nicola si ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

17.02.2009 - 00:00

- Muntii Apuseni capata o culoare tot mai portocalie

Candidatii PD-L au castigat din primul tur functia de primar in cele doua comune din Alba, Horea si Rosia de Secas, unde au avut loc alegeri locale duminica. Marin Nicola si Gheorghe Wagner au plecat, oricum, cu prima sansa inca de la inceputul campaniei electorale. La Horea a fost o prezenta ridicata. 1.370 (78,97%) dintre alegatori au fost la vot. La Rosia de Secas au votat 936 de persoane, adica 73,3% din numarul total al alegatorilor. Marin Nicola a obtinut la Horea 754 de voturi (54,4%), urmat de fratele sau, independentul Nicolae Nicola cu 582 voturi (42,76%). Candidatii PNL si PSD, Dumitru Mates si Calin Mercea, au avut fiecare doar sase voturi. Gheorghe Trifa de la PC a fost votat si el de doar 13 alegatori.

La Rosia de Secas, Gheorghe Wagner (PD-L) revine in postul de primar dupa o pauza de aproape patru luni. A obtinut un procent de 51,82%, respectiv 483 de voturi. Urmatorii clasati au fost candidatul PC, Vilhelm Nagy, cu 238 de voturi (25,53%), Emilia Oltean (PSD), cu 147 de voturi, Ilie Damian (PNL) cu 47 de voturi si Ilie Muntean (PNTCD), care a fost votat de 17 persoane. Gheorghe Wagner a demisionat pentru a putea candida la Camera Deputatilor, ca independent, la alegerile din noiembrie, in timp ce la Horea ex-primarul Corneliu Olar a fost ales in functia de deputat.


Cu cei doi primari castigati duminica, PD-L Alba ajunge la un numar de 45, adica mai mult de jumatate din numarul total al primarilor din judet. PD-L detine si Primaria Alba Iulia, respectiv Consiliul Judetean Alba si isi va impune omul si la conducerea Prefecturii.

Citește totul despre:

Comentarii