Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patronii de la "Mechel" au ajuns la un acord cu sindicalistii

CAMPIA TURZII. Prefectul de Cluj, Alin Tise, a anuntat ca au inceput discutiile pentru dezamorsarea tensiunilor sociale de la combinatul siderurgic "Mechel" Campia Turzii. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a afirmat ca reprezentantii ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
CAMPIA TURZII. Prefectul de Cluj, Alin Tise, a anuntat ca au inceput discutiile pentru dezamorsarea tensiunilor sociale de la combinatul siderurgic "Mechel" Campia Turzii. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a afirmat ca reprezentantii concernului rusesc "Mechel" si sindicalistii au ajuns la un acord, dupa ce, zilele trecute, muncitorii au blocat drumul european din oras, in doua randuri.
Alin Tise a afirmat ca reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au verificat respectarea contractului de catre investitorul rus si au ajuns la concluzia ca acesta a respectat toate prevederile stipulate. Cele doua sectii ale combinatului care nu functionau la capacitatea normala, Otelaria si Laminorul, nu vor mai fi inchise.
Totodata, patronatul a fost de acord sa fie pastrati toti muncitorii, iar conducerea sa nu mai ia nici o decizie cu implicatii sociale fara consultarea sindicatelor.
La randul sau, subprefectul Calin Platon a spus ca patronatul rus de la "Mechel" este nevoit sa ia unele masuri impuse de conditiile negociate de Romania cu Uniunea Europeana in ceea ce priveste siderurgia. Dupa momentul aderarii, productivitatea muncii trebuie sa creasca pana la nivelul de 82 de tone de otel lichid pentru fiecare angajat, in fiecare an. Din aceasta cauza, "Mechel", care are in prezent circa 5.100 de salariati, va trebui sa concedieze 300 de persoane in prima faza si apoi inca 100, pana in anul 2008.
Joi va avea loc, la Bucuresti, o intalnire intre conducerea AVAS si sindicalistii de la "Mechel" Campia Turzii, pentru prezentarea programului de restructurare si modernizare a combinatului clujean.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...