Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patriarhia a pierdut dreptul de administrare a peste cinci hectare din Parcul Carol

Patriarhia Romana nu mai are drept de administrare asupra terenului cu suprafata de 52.700 de metri patrati din Parcul Carol unde ar fi urmat sa fie construita Catedrala Mantuirii Neamului. Pentru ca s-a stabilit un alt loc de amplasare a ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Patriarhia Romana nu mai are drept de administrare asupra terenului cu suprafata de 52.700 de metri patrati din Parcul Carol unde ar fi urmat sa fie construita Catedrala Mantuirii Neamului. Pentru ca s-a stabilit un alt loc de amplasare a Catedralei, Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 37/2004 privind transmiterea terenului din Parcul Carol catre Patriarhie a fost abrogata la ultima sedinta a CGMB. Edilii au avut in vedere si faptul ca Parcul Carol a fost incadrat in Planul Urbanistic General in zona de spatii plantate protejate. Pe acest teren nu se admit nici un fel de interventii care sa deprecieze caracterul spatiului plantat protejat. In acelasi timp, este interzisa desfasurarea de activitati cu efecte daunatoare asupra vegetatiei si amenajarilor in perimetrul de protectie. In concluzie, in acest parc de referinta al Bucurestiului nu sunt admise alte utilizari decat cele existente, respectiv spatii verzi publice cu acces nelimitat si spatii plantate protejate. Parcul Carol a fost inscris pe lista monumentelor istorice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...