Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parcul Cazzavillan, redat cetatenilor

Parcul Cazzavillan va fi redeschis astazi, dupa ce a fost restaurat si modernizat, reincadrandu-se astfel armonios in ansamblul arhitectonic inconjurator. Parcul este situat in inima Bucurestiului, la intersectia strazilor Transilvania si Luigi ...

Share

Rl online 0 comentarii

27.07.2005 - 00:00
Parcul Cazzavillan va fi redeschis astazi, dupa ce a fost restaurat si modernizat, reincadrandu-se astfel armonios in ansamblul arhitectonic inconjurator. Parcul este situat in inima Bucurestiului, la intersectia strazilor Transilvania si Luigi Cazzavillan, si timp de multi ani i-a adapostit pe cainii maidanezi si pe vagabonzi. Proiectul de restaurare s-a realizat in urma unui studiu istoric si apartine profesorului Florin Teodosiu si Danei Dobrescu Manea, de la Sectia de Peisagistica din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti. Luigi Cazzavillan (1852-1903), cel care a dat numele parcului, a fost o personalitate europeana remarcabila, voluntar in armata lui Garibaldi, in armata franceza si in legiunea italiana. De asemenea, acesta a fost jurnalist, corespondent de razboi pentru Romania in 1877, iar in 1884 a fondat ziarul "Universul", cu mare renume si tiraj in epoca, prototipul cotidianului modern.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...