11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialParatrasnetul i-a dus pe hoti in cabinetul senatorului liberal Mihail Antonie

Paratrasnetul i-a dus pe hoti in cabinetul senatorului liberal Mihail Antonie

Cabinetul parlamentar al senatorului muresean Mihai Antonie (PNL), amenajat in Palatul Administrativ din Targu-Mures, a fost pradat in noaptea de miercuri spre joi. Potrivit politistilor, hotii au patruns in birou folosindu-se de paratrasnetul cladirii. Aceasta, in timp ce cladirea este pazita de jandarmi zi si noapte.
Din cabinetul parlamentarului au disparut, astfel, un laptop si un radiocasetofon cu CD. Spargerea a fost descoperita de secretara lui Antonie ieri, in jurul orei 9.30, politia fiind imediat alertata.
“Am observat ca sunt multe lucruri deranjate, geamurile larg deschise, lipsea un laptop, hardurile de la calculatoare erau puse pe marginea geamului, probabil ca n-au reusit sa le scoata din cladire. Toate hartiile din dulapuri au fost ravasite”, a declarat Valentina Lucian. Secretara parlamentarului a afirmat, insa, ca din biroul deputatului Lavinia Sandru, care are intrare comuna cu cel al senatorului Mihail Antonie, nu a disparut nimic.
Prefectul judetului, Ciprian Dobre, s-a declarat stupefiat de indrazneala hotilor care au patruns in biroul parlamentarului pe geam, dar a afirmat ca acest lucru demonstreaza ca este nevoie de securizarea cladirii. “Scopul efractiei se pare ca este un simplu furt. Cu paza de la Palatul Administrativ insa avem o problema”, a spus Dobre. El sustine ca le va prezenta consilierilor judeteni o propunere de achizitionare a unor camere video care sa functioneze atat in exteriorul, cat si in interiorul imobilului cu exceptia toaletelor.
“Prefectura si Consiliul Judetean, care functioneaza in cadrul Palatului Administrativ, sunt institutii publice si acest lucru nu cred ca ii va deranja pe angajati si nici pe consilieri”, a adaugat Dobre.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă