12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPapa Benedict al XVI-lea, "Doctor Honoris Causa" al UBB

Papa Benedict al XVI-lea, “Doctor Honoris Causa” al UBB

Papa Benedict al XVI-lea va deveni “Doctor Honoris Causa” al Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca. Suveranul Pontif va fi reprezentat la ceremonia de decernare a titlului de catre ambasadorul Vaticanului in Romania, monseniorul arhiepiscop Jean-Claude Perisset.
Procedura de acordare a titlului academic a inceput in primele luni ale acestui an, inainte de Conclavul in care cardinalul Joseph Ratzinger a fost ales Papa. Initiatorul acestei proceduri a fost presedintele Consiliului Academic al UBB, Andrei Marga. El a spus ca a tinut seama de opera teologica si filosofica a fostului prefect al Congregatiei pentru Doctrina Credintei de la Vatican, actualul Papa.
Cardinalul Joseph Ratzinger a acceptat distinctia oferita de institutia de invatamant clujeana, iar in acest an ar fi urmat sa vina personal la Cluj ca sa isi primeasca titlul.
Insa, alegerea sa ca Papa i-a aglomerat programul, astfel ca prezenta sa in orasul transilvanean a devenit imposibila in acest an.
Ceremonia, fixata pentru data de patru noiembrie, nu va fi, insa, amanata. Sfantul Parinte va fi reprezentat de Nuntiul Apostolic in Romania, monseniorul Jean-Claude Perisset. Discursul numit “Laudatio” va fi sustinut de Andrei Marga.
Opera teologica si filosofica a lui Joseph Ratzinger va fi prezentata de catre decanul Facultatii de Teologie Romano-Catolica, Jozsef Marton, si de decanul Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Cluj-Napoca, episcopul roman unit de Oradea, Virgil Bercea.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă