Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ostrov - insula dunareanaa VIP-urilor banatene

Oamenii cu bani din partea de vest a tarii au descoperit un nou loc de refugiu. Exotica si cu o vegetatie luxurianta, Insula Ostrov, situata pe fluviul Dunare, in largul coastelor orasului Moldova Noua (judetul Caras-Severin), este un colt de rai ...

Share

Gheorghe Ilas 0 comentarii

10.08.2006 - 00:00
Oamenii cu bani din partea de vest a tarii au descoperit un nou loc de refugiu. Exotica si cu o vegetatie luxurianta, Insula Ostrov, situata pe fluviul Dunare, in largul coastelor orasului Moldova Noua (judetul Caras-Severin), este un colt de rai accesibil, teoretic, oricarui muritor de rand, cata vreme concesionarea unei parcele de teren de 1.000 de metri, pe o perioada de 49 de ani, costa ceva mai putin de cinci milioane de lei vechi.
Statutul social al solicitantilor este triat, totusi, de necesitatea detinerii unei ambarcatiuni, in conditiile in care distanta ce trebuie strabatuta pana la insula este de peste doi kilometri.
Insula Ostrov a fost identificata de consilierii locali din Moldova Noua ca fiind locul ideal pentru construirea unui sat de vacanta. S-a si votat in acest sens, dupa care a inceput concesionarea celor 1.627 de hectare din mijlocul fluviului.
Primii care au aflat de oportunitatea cumpararii unui "colt de rai" pe Dunare au fost, cum era de asteptat, VIP-urile zonei. Nume sonore din Banat au semnat rapid contracte de concesionare pe cate 49 de ani, printre acestia figurand nume de politicieni, medici, fosti sefi de servicii secrete, dar si patroni de ziare si televiziuni.
Printre acestia se numara fostul sef al SRI Timis, Ion Calin, dinamovistul Gigi Netoiu sau Eugen Baleanu, patronul retelei de cablu TV din Moldova Noua. Spre disperarea celor ce si-au concesionat teren pe insula, noua guvernare a emis, in noiembrie 2004, la cateva zile de la preluarea puterii, o Hotarare de Guvern (nr. 2.151) prin care a interzis orice forme de exploatare a terenului.
Asa ca, deocamdata, casele de vacanta si pontoanele pe Dunare nu si-au facut inca aparitia.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...