6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOrganizatia PSD Arad, obligata de instanta sa-si plateasca datoriile electorale

Organizatia PSD Arad, obligata de instanta sa-si plateasca datoriile electorale

Compania de Transport Public (CTP) Arad a castigat in instanta dreptul de a recupera cateva datorii mai vechi de la organizatia judeteana a PSD. Astfel, social-democratii vor trebui sa achite societatii peste 41,6 milioane de lei vechi, la care se adauga si cheltuielile de judecata de 3, 2 milioane lei vechi. Vicepresedintele filialei PSD, Alexandra Braica, a declarat ca, deocamdata, conducerea organizatiei nu a luat in calcul o eventuala contestare a sentintei pronuntata de instanta. “Chiar daca pe contractele incheiate cu Compania de Transport au aparut semnaturile celor din fosta conducere, contractele au fost parafate cu stampila PSD Arad”, a spus acesta.
Datoriile au fost acumulate in perioada in care la sefia filialei fostului partid de guvernamant s-a aflat Dorel Popa, primar al municipiului Arad, in perioada 2000-2004. Cea mai veche factura pe care social-democratii o au fata de “CTP” dateaza din decembrie 2002. Atunci, organizatia judeteana a inchiriat autobuze pentru a transporta copiii de la cateva gradinite din Arad la Sala Polivalenta, pentru a li se oferi cadouri cu ocazia zilei de “Sfantul Nicolae”. Astfel, social-democratii trebuiau sa achite societatii 24,63 milioane de lei, bani care nu au mai ajuns in conturile Companiei de Transport.
Tot pentru inchirierea unor autobuze folosite in campania electorala de la alegerile locale din 2004, filiala PSD mai are facturi restante de 17,18 milioane lei. Atunci au fost folosite mai multe autovehicule cu care candidatii partidului au facut deplasari in diferite zone ale judetului.
Membrii din conducerea “CTP” au afirmat ca au intampinat greutati in recuperarea banilor de la fostul partid de guvernamant, astfel ca au fost nevoiti sa apeleze la instanta.
Tot fosta conducere a filialei PSD a mai acumulat, in nume personal si nu al organizatiei judetene, datorii de aproximativ 100 de milioane lei fata de societatea comerciala “Central” SA, care ofera servicii hoteliere. Aceste sume restante dateaza din perioada campaniei electorale pentru alegerile generale de anul trecut, cand au fost organizate mai multe protocoale pentru delegatiile PSD de la Bucuresti. Tot in contul sumei intra si cheltuielile de cazare a unor artisti care au sustinut concerte electorale la Arad.
Conducerea SC “Central” incearca sa rezolve problema facturilor restante pe cale amiabila. Presedintele filialei PSD, Dimitrie Musca, a declarat ca nu va plati aceste datorii, deoarece au fost facute inainte ca el sa preia sefia organizatiei, iar pentru acesti bani nu exista contracte intre partid si unitatea comerciala.
Alexandra Braica a afirmat ca nu exclude posibilitatea ca actuala conducere a PSD Arad sa-i actioneze in instanta pe fostii lideri ai organizatiei judetene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă