Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ordonanta pentru ingrijirea batranilor in familii sau in institutii

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) va solicita Executivului promovarea, prin Ordonanta de urgenta, a strategiei nationale de dezvoltare a sistemului de asistenta pentru batrani. Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) va solicita Executivului promovarea, prin Ordonanta de urgenta, a strategiei nationale de dezvoltare a sistemului de asistenta pentru batrani. Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a declarat ca strategia este un "cadru" si ca nu stabileste, punctual, toate mecanismele si componentele asistentei sociale pentru batrani. "Fondurile pentru realizarea obiectivelor noastre vor fi alocate de la bugetele de stat si cele locale, din fonduri europene, din donatii si din alte surse ce vor fi reglementate concret ulterior", a spus ministrul Barbu. Proiectul incurajeaza, in principal, ingrijirea batranilor in familie, insa reglementeaza si situatiile in care batranii vor fi ingrijiti in institutii specializate sau chiar la domiciliu, de catre asistenti sociali sau voluntari. "Vor exista, prin lege, posibilitatile ca un batran sa beneficieze de asistenta unui voluntar sau a unui angajat pentru a-l ajuta la curatenie, cumparaturi, a i se gati sau a-si face igiena", a mai spus ministrul Barbu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...