19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOprescu spune că nu sunt bani pentru finalizarea canalului Bucureşti-Dunăre

Oprescu spune că nu sunt bani pentru finalizarea canalului Bucureşti-Dunăre

Transformarea Bucureştiul în port dunărean depinde de finalizarea canalului Bucureşti -Dunăre, realizat în proporţie de 65%, dar pentru a cărui continuare nu există finanţare, a afirmat, miercuri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, citat de NewsIn.

“Oraşul trebuie să se dezvolte spre sud, pentru că deja nordul este supraaglomerat”, a spus edilul-şef, care a explicat că dezvoltarea spre sud depinde şi de realizarea canalului Bucureşti-Dunăre. Oprescu a mai spus că acest canal a fost proiectat în anii 1973-1974 şi între timp s-au realizat lucrări în proporţie de 65%, dar “bineînţeles betonul nu s-a mai păstrat în stare bună peste tot”.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, declara în iunie 2010, că vrea ca Bucureştiul să devină o capitală dunăreană şi că intenţionează să preia proiectul canalului Dunăre – Bucureşti la ministerul pe care îl conduce.

“Este un proiect pe care ne-am gândit să-l preluăm la ministerul nostru, ţinând cont de relevanţa pe care acest minister, care se ocupă de dezvoltare regională, trebuie să o aibă în construcţia noii strategii europene a Dunării. Canalul Dunăre – Bucureşti leagă Bucureştiul de Dunăre, respectiv leagă Bucureştiul de coridorul de transport numărul VII, printr-o cale navigabilă, având capacitatea de transport de până la 20 de milioane de tone pe an, pe sectorul Budeşti-Olteniţa, 16 milioane tone pe an pe sectorul Budeşti – portul Bucureşti”, a precizat ministrul.

Elena Udrea afirma că sunt şi alte beneficii economice ale realizărui acestui proiect. Printre ele a enumerat scoaterea de sub efectul inundaţiilor a 30.000 de hectare de teren agricol şi a 11 localităţi, asigurarea apei pentru irigarea a 150.000 de hectare de teren arabil şi pentru alimentarea localităţilor limitrofe.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă