21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialOperatiunea "Hiena" a muscat din mafia fierului vechi

Operatiunea “Hiena” a muscat din mafia fierului vechi

Doua grupari infractionale, care faceau afaceri oneroase cu fier vechi si detineau controlul unor cartiere din municipiul Hunedoara, au fost anihilate de oamenii legii
Un grup de 27 de tineri din Hunedoara si Sebes (judetul Alba) care fac parte din doua grupari infractionale rivale, au fost retinuti de oamenii legii, la sfarsitul celei mai mari actiuni desfasurate in Romania, pe care politistii au numit-o Operatiunea “Hiena”. In jur de 300 de lucratori de la Crima Organizata si mascati de la trupele de interventie rapida din judetele Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Cluj si Timis au descins, ieri dimineata, in jurul orei 6.00, in peste 50 de locuinte, centre de colectare a fierului vechi si au efectuat perchezitii, supravegheati de procurorii Directiei de Investigare a Crimei Organizate si Terorismului (DIICOT) Hunedoara. La operatiune au participat si lucratori ai SRI.
Capii celor doua grupari infractionale, locotenetii lor si membri ai bandelor rivale au fost ridicati de oamenii legii si dusi, in prima faza, la Stadionul “Michael Klein” din Hunedoara, unde a fost stabilit centrul operational al actiunii. De aici, membri gruparii au fost transportati la sediul Parchetului de pe langa Tribunal, pentru a fi audiati.
Cele doua grupari sunt in atentia oamenilor legii de mai mult timp. Potrivit sefului Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul Traian Berbeceanu, la inceput a existat o singura grupare, coordonata de doi capi, Gheorghe Ionita, poreclit “Ghita Francezu”, si Andrei Raita, zis “Endre”.
“Dupa ce intre cei doi s-a iscat un conflict, gruparea s-a scindat in doua, fiecare dintre coordonatori organizand propria trupa. Intre cele doua grupuri s-a creat o rivalitate data din dorinta de acapara activitatile ilicite de furturi si comercializare ilicita de materiale feroase si neferoase din incinta "Mittal Steel" si a altor societati de pe platforma combinatului siderurgic. Cele doua grupari s-au constituit si ca societati de paza neautorizate, ce au acaparat paza si protectia mai multor cluburi de noapte discoteci, baruri din municipiul Hunedoara, zona lacului Cincis, orasul Calan si alte localitati din imprejurimi”, a declarat seful BCCOA.
Potrivit anchetatorilor, cele mai mari afaceri facute de cele doua grupari sunt din fier vechi. “Uneori se inregistrau sustrageri de materiale neforoase si feroase cu prejudicii de sute de milioane de lei intr-o singura noapte”, a mai spus comisarul.
Cele 27 de persoane vor fi prezentate judecatorilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de tentativa de omor, talharii, vatamari corporale, santaje, taxe de protectie, furturi, detinere si trafic de droguri.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă