Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nu exista fraude la Pavilionul Expozitional

La Pavilionul Expozitional din Constanta nu s-a descoperit nici o frauda - a declarat, ieri, ministrul pentru controlul programelor cu finantare internationala, Cristian David. Verificarile preliminarii indica faptul ca, in cazul acestui proiect ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

23.07.2005 - 00:00
La Pavilionul Expozitional din Constanta nu s-a descoperit nici o frauda - a declarat, ieri, ministrul pentru controlul programelor cu finantare internationala, Cristian David. Verificarile preliminarii indica faptul ca, in cazul acestui proiect finantat si de Uniunea Europeana, s-au descoperit "cateva neregului", iar in prezent se incearca sa se stabileasca daca decizia constructorului de a schimba solutia tehnica de realizare a fundatiei a fost justificata. Aceasta decizie a dus la intarzierea procedurilor de eliberare a autorizatiei si la nerespectarea termenului de predare a lucrarii. Cristian David a precizat ca urmeaza o expertiza tehnica independenta, prin care sa se stabileasca daca solutia initiala - de constructie a fundatiei pe piloni, nu pe caramida sau beton - era sau nu corespunzatoare normelor in domeniu.
Lucrarile la Pavilionul Expozitional ar fi trebuit sa se incheie pe 14 martie 2005. Consiliul Judetean Constanta a suspendat lucrarile la inceputul acestui an, din cauza problemelor la fundatie. Costul constructiei Pavilionului Expozitional a fost estimat la 6,4 milioane euro, din care Uniunea Europeana urma sa acorde 4,4 milioane euro, Guvernul Romaniei - 1,6 milioane euro, si Consiliul Judetean Constanta - 400.000 de euro. Autoritatile locale au primit din partea UE peste un milion de euro. In luna iunie, seful Delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, a anuntat, dupa o vizita in Constanta, ca proiectul va fi suspendat si ca Uniunea Europeana va cere inapoi Guvernului 1,2 milioane euro. Imediat, ministrul Cristian David a dispus efectuarea unor verificari administrative pentru a se stabili care sunt persoanele responsabile de nefinalizarea proiectului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...