21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialNorme pentru declaratiile derogatorii

Norme pentru declaratiile derogatorii

Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice, sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii: formularul 100 – “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat”, cod 14.13.01.01/a, aprobat prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 281/2004, cu modificarile si completarile ulterioare; formularul 300 – “Decont de taxa pe valoarea adaugata”, cod 14.13.01.02, aprobat prin OMF nr. 256/2004; formularul 101 – “Declaratie privind impozitul pe profit”, cod 14.13.01.04, aprobat prin OMF nr. 35/2005; formularul 120 – “Decont privind accizele”, cod 14.13.01.03, aprobat prin OMF nr. 35/2005, si formularul 130 – “Decont privind impozitul la titeiul si la gazele naturale din productia interna”, cod 14.13.01.05, aprobat OMF nr. 35/2005.
Contribuabilii care doresc sa fie supusi regimului de declarare derogatoriu trebuie sa stie ca, dupa aprobarea cererii, informatia privind aplicarea regimului de declarare derogatoriu se inscrie in vectorul fiscal al contribuabilului.

Fara modificari la plata taxelor

Contribuabilii aflati in regim de declarare derogatoriu nu sunt administrati conform procedurilor curente de gestiune, nefiind notificati pentru nedepunerea in termen a declaratiilor fiscale. Notificarea contribuabililor care nu depun declaratiile fiscale pe perioada aplicarii regimului de declarare derogatoriu se va face avandu-se in vedere termenele de depunere prevazute de lege.
Pe perioada regimului de declarare derogatoriu, toate celelalte proceduri de administrare fiscala referitoare la plata obligatiilor bugetare si inspectia fiscala sunt aplicabile contribuabililor.
Contribuabilii aflati in regim de declarare derogatoriu nu vor fi inclusi in evidenta speciala a contribuabililor prevazuti la art. 75, alineatul 5, din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contribuabilii inclusi in evidenta speciala pot solicita regim de declarare derogatoriu, caz in care li se aplica procedurile prevazute in OMF nr. 864/2005.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă