14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNoi reglementari privind pescuitul sportiv

Noi reglementari privind pescuitul sportiv

Paul Conorov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARDBB), a facut public faptul ca in acest an pescuitul sportiv in Delta si in zona lagunara Razelm-Sinoe se va desfasura conform Ordinului 117/2005. In conformitate cu aceste reglemetari, ARBDD a comunicat autoritatilor locale din Delta, populatiei din judetele Tulcea, Constanta si din alte zone ale tarii ca au fost agreate cinci asociatii de vanatoare si de pescuit sportiv, care sunt abilitate sa emita permise de pescuit sportiv, fiecare din aceste asociatii avand o zona de jurisdictie intrucat au incheiat contracte de acces in zonele de pescuit cu societatile care au concesionat resursele piscicole din Delta.
Astfel, pentru zona lagunara Razelm-Sinoe pescarii interesati se pot adresa la Asociatia de Vanatoare si Pescuit Sportiv Albatros din localitatile urbane din judetul Tulcea. Aceasta asociatie practica un tarif pentru pescuit sportiv de 90.000 de lei pe zi si un milion de lei pentru un an.
Pentru zona Sf. Gheorghe, acreditata este Asociatia de Pescuit Lopatarul, cu sediul in respectiva localitate, iar tariful perceput pescarilor sportiv este 100.000 lei/zi, 350.000lei/saptamana si un milion lei/an.
Pentru zonele de pescuit din apropierea municipiului Tulcea, pescarii se pot adresa la AJVPS Tulcea care lucreaza insa doar pentru membrii acestei asociatii.
La randul ei Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Zimbrul elibereaza permise de pescuit pentru zonele Sulina, Periprava si Chilia prin punctele de lucru din aceste localitati, practicand insa tarife diferentiate in functie de numarul de scule de pescuit de la 150.000 de lei pe zi pana la 2,5 milioane de lei de pescar/an.
Guvernatorul Paul Conorov ne-a precizat ca nu este permis pescuitul sportiv pe bratul Chilia in amonte de kilometrul 53 pana la bratul Tataru, pe bratul Chilia aval Fabricuta, pe bratul Cernovca si este interzis pescuitul la clone.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă