Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicuşor Dan despre reabilitarea faţadelor: Va fi un dezastru!

Proiectul de hotărâre privind reabilitarea faţadelor din Bucureşti ar putea produce un "dezastru" arhitectural. Semnalul de alarmă vine de la preşedintele asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan. Consilierii generali vor ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.05.2013 - 18:22

Proiectul de hotărâre privind reabilitarea faţadelor din Bucureşti ar putea produce un "dezastru" arhitectural. Semnalul de alarmă vine de la preşedintele asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan. Consilierii generali vor să-i amendeze cu opt mii de lei pe bucureştenii care nu renovează faţadele clădirilor. Ideea e bună, dar riscă să fie aplicată greşit, avertizează Nicuşor Dan, citat de RFI.ro.

În opinia fostului candidat la Primăria Capitalei, "ideea este generoasă, numai că punerea ei în practică mai mult ca sigur că va produce un dezastru. Un om de bună credinţă care doreşte să-şi refacă faţada nu ştie care sunt specialiştii la care poate să apeleze pentru a face o lucrare în acord cu clădirea istorică pe care o posedă, pentru că aici sunt riscurile cele mai mari. Nu există o astfel de bază de date".

Nicuşor Dan susţine că "în ultimii cinci-şase ani, în Bucureşti, cel puţin două sute, dacă nu trei-patru sute de clădiri au fost realmente mutilate de către proprietari probabil de bună credinţă, care au apelat la diverşi zidari, tot felul de oameni necalificaţi şi clădiri istorice au fost realmente mutilate".

Citeşte şi Aparatele de aer condiţionat, INTERZISE pe faţadele clădirilor. Vezi ce reguli vrea să impună Primăria Capitalei

"Îmi aduc aminte, au trecut nişte ani, în momentul în care Ministerul Dezvoltării de la acea dată dădea legea faţadelor a fost un punct de vedere foarte pertinent exprimat de Ordinul Arhitecţilor din România, care spunea că iniţiativa este generoasă, numai că până nu vom avea aceşti specialişti în liber acces pentru toată lumea, această iniţiativă poate să ducă la un dezastru", spune preşedintele asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Citește totul despre:

Comentarii