Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nici o strada fara apa, canal si asfalt pana in 2008, promite primarul

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a prezentat ieri raportul dupa primul an de mandat in calitate de edil-sef. Acesta s-a plans de ceea ce a gasit in sector cand a venit la carma primariei. "Sectorul 1 este cel mai mare sector al ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a prezentat ieri raportul dupa primul an de mandat in calitate de edil-sef. Acesta s-a plans de ceea ce a gasit in sector cand a venit la carma primariei. "Sectorul 1 este cel mai mare sector al Bucurestiului, cu resursele cele mai mari, dar, din pacate, acestea au fost prost gestionate, in dispret fata de cetatean. Nu sunt vorbe goale, dovada fiind marile contradictii pe care le-am gasit la inceput de mandat. Astfel, 40% din strazile sectorului 1 nu aveau fie apa, fie canalizare, fie asfalt; 40% din unitatile scolare, desi frumos zugravite, se afla in pericol de prabusire la primul seism major. In aceeasi situatie se afla si cladirile majoritatii spitalelor de pe raza sectorului 1, azilurilor de batrani, precum si alte obiective de interes public. Contractele de asociere facute pentru patru dintre cele mai mari piete din sectorul 1 aduc pierderi majore pentru primarie si nu asigura cetatenilor un comert civilizat", a declarat Andrei Chiliman.
Primarul si-a laudat si realizarile din ultimul timp. In acest an, in domeniul infrastructurii s-a finalizat reabilitarea sistemului rutier pe cateva zeci de strazi si viabilizarea altora prin introducerea de apa si canalizare. Tot in aceasta perioada, au fost incheiate lucrarile de alimentare cu apa de pe Soseaua Chitilei. Au fost reabilitate termic 11 scoli, s-au realizat lucrari de amenajare la opt spitale si dispensare si a fost data in functiune noua Clinica de Arsuri si Chirurgie Plastica Pediatrica a Spitalului "Grigore Alexandrescu".
Programele si planul de investitii, deja demarate si planificate pe urmatorii trei ani, se bazeaza pe nevoile imediate ale comunitatii locale. Sloganul lui Chiliman este: "De la periferie spre centru". "Tot ce am inceput sa facem in acest an este prima etapa a programului de patru ani, la sfarsitul caruia ne-am propus rezolvarea tuturor problemelor de infrastructura, astfel incat sa nu mai existe nici o strada din sectorul 1 fara apa, canal si asfalt. Scolile si unitatile sanitare vor fi nu numai aspectuoase, ci si mai sigure dupa ce vor fi consolidate. Familiile tinere, persoanele evacuate si cele cu probleme sociale vor beneficia pana in 2008 de circa 500 de locuinte, a caror constructie demareaza in cursul acestui an".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...