15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNe-am interesat pentru dvs.

Ne-am interesat pentru dvs.

Admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa

Inscrierea la invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor care implinesc varsta de 18 ani pana la data de 31 decembrie 2006 inclusiv se face la un centru special desemnat de inspectoratul scolar. Centrul special de inscriere pentru candidatii care implinesc varsta de 18 ani pana la data de 31 decembrie 2006 inclusiv este anuntat prin afisare la sediul inspectoratului scolar si in toate unitatile de invatamant gim-nazial, pana la data de 1 mai 2006. El este anuntat, de asemenea, in brosura cuprinzand informatiile referitoare la admitere. Depunerea dosarelor de inscriere se face in perioada 28-31 august 2006, la centrul mentionat. Calendarul ad-miterii candidatilor care implinesc varsta de 18 ani pana la data de 31 decembrie 2006 inclusiv este anuntat de inspectoratul scolar pana la data de 23 august 2006 si este afisat la sediul acestuia si la centrul mentionat. Toate aceste informatii se regasesc in MO nr. 932/19.10.2005.

Comisia de selectie a societatilor profesionale civile de avocati

Comisia de selectie a societatilor profesionale civile de avocati raspunde de desfasurarea urma-toarelor activitati: a) stabilirea ofertelor care indeplinesc cerintele minime impuse; b) aplicarea criteriilor de ierarhizare potrivit celor stabilite in documentatie; c) stabilirea ierarhiei ofertelor care indeplinesc cerintele minime impuse; d) instiintarea conducerii Ministerului Finantelor Publice cu privire la rezultatul selectiei de candidaturi; e) negocierea contractului. Membrii comisiei au obligatia de a pastra confidentia-litatea asupra continutului negocierilor, precum si asupra oricaror alte informatii prezentate de ofertanti, a caror dezvaluire ar putea aduce atingere dreptului acestora de a-si proteja secretele comerciale. Toate acestea se regasesc in MO 993/9.11.2005.

Probe de aptitudini pentru admiterea in liceele cu profil artistic

La specializarile Arte plastice si decorative, Arhitectura, arte ambientale si design se da o proba de perceptie vizuala constituita dintr-un studiu dupa natura – desen: natura statica compusa din doua sau cel mult trei obiecte, dintre care unul de rotatie (vase de lut, corpuri geometrice, fructe sau legume naturale sau mulaje), compusa pe contraste valorice. Tehnica va fi la alegerea candidatului, creion sau carbune. A doua proba va fi de creativitate si va fi o compozitie pe o tema data, executata in culoare sau volum (la alegerea candidatului).
La culoare se prezinta o compozitie cu personaje si cu enuntarea unei probleme de culoare Ð tehnica, culori de apa. La volum, compozitie ronde-bosse, cu personaje Ð modelaj in lut. Criteriile de apreciere: unitatea compozitiei si incadrarea in subiect (rezolvarea problemei de culoare enuntata, nota personala, originalitate, creativitate) si raportul intre elemente, proportii, miscare, rezolvarea plastica a volumelor. Criteriile de apreciere pentru proba de memorie vizuala: cantitatea si calitatea informatiilor furnizate, numarul detaliilor descrise, claritatea exprimarii si puterea de sugestie a textului, expresivitatea schitelor pe care le contine lucrarea. Mentionez ca nu se admit contestatii la probele de aptitudini.

Acord pentru protectia femeilor victime ale traficului de persoane

In cadrul Acordului intre Guvernul Romaniei si Organizatia Internationala pentru Migratie privind functionarea Centrului pentru protectie temporara, asistenta medi-cala si consiliere de specialitate pentru returnarea femeilor victime ale traficului de persoane au fost stabilite obligatiile fiecarei parti. Astfel, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Administratiei si Internelor, se angajeaza sa asigure conditiile necesare pentru functionarea in continuare a centrului; sa asigure protectia si paza centrului; sa asigure protectia victimelor returnate de la punctul de trecere a frontierei de stat pana la centru, la cerere.
Pe de alta parte, OIM se angajeaza sa suporte cheltuielile pentru transportul intern si international, pentru cazare, masa, asistenta medicala si consilierea de specialitate a victimelor pe perioada sederii lor in centru; sa suporte cheltuielile de administrare a centrului; sa asigure cooperarea cu agentiile guvernamentale si organizatiile neguvernamentale in vederea sprijinirii reintegrarii sociale a victimelor. Acest acord a aparut in MO nr. 974/2.11.2005.

Cele mai citite

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă