Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Muzeul Callatis, inclus intr-un program international

Directorul Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia, Tatiana Odobescu, s-a aflat timp de o luna in California, unde a participat la un program international adresat tinerilor. Din grupul desemnat sa reprezinte tara noastra in SUA au facut ...

Share

Anca Niculescu 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Directorul Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia, Tatiana Odobescu, s-a aflat timp de o luna in California, unde a participat la un program international adresat tinerilor. Din grupul desemnat sa reprezinte tara noastra in SUA au facut parte patru membri si cate un lider din Mangalia, Timisoara, Sibiu, Targu Mures si Brasov, care au profesii diferite. Programul - derulat in mai multe orase, printre care San Francisco, Sacramento, Modesto, Stockton etc. - a avut in vedere atat schimburi culturale, cat si profesionale, reprezentantul fiecarui domeniu de activitate avand posibilitatea sa viziteze institutii similare, dar mult mai dezvoltate, printre care spitale, muzee, banci, companii de calculatoare.
Reprezentand Muzeul Callatis si implicit Mangalia, directorul institutiei, Tatiana Odobescu, a expus, insotita de imagini, atractiile turistice si istorice din zona, nefiind omisa nici economia locala. Astfel, americanii au putut afla care sunt obiectivele turistice din oras si statiuni, ce manifestari anuale se deruleaza aici, ce exponate pot fi vizitate la muzeu si care a fost rodul cercetarilor arheologice de-a lungul anilor. De altfel, activitatea muzeului a fost prezentata pe larg, americanii declarandu-se interesati de istoria orasului. Din prezentarea zonei au mai facut parte Herghelia Mangalia, bazele de tratament balnear, situl arhelogic din cadrul Complexului President, santierul naval. Membrii delegatiei au avut ocazia sa participe la o sedinta de senat derulata la Sacramento, la care au fost prezente peste 600 de persoane. Mai trebuie spus faptul ca, pe durata vizitei, tinerii au fost gazduiti de familii americane care, la randul lor, au avut parte de o seara romaneasca. Mai precis, directorul muzeului, Tatiana Odobescu, le-a pregatit americanilor preparate traditionale romanesti, cea mai apreciata fiind tochitura dobrogeana cu mamaliguta.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...