Muzeu masonic la Alba Iulia

Proiectul este sustinut de toti masonii cu titluri pompoase.Masoni din Marea Loja Nationala a Romaniei s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecte la Alba Iulia "intr-o tinuta de Mare Consiliu" pentru a pune in discutie ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

03.03.2009 - 00:00

Proiectul este sustinut de toti masonii cu titluri pompoase.

Masoni din Marea Loja Nationala a Romaniei s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecte la Alba Iulia "intr-o tinuta de Mare Consiliu" pentru a pune in discutie problemele cu care se confrunta in tara si in lume, dar si pentru a participa la ceremonia de la Monumentul Candela prilejuita de implinirea a 224 de ani de la supliciul lui Horea si Closca. Marele Consiliu al Marii Loji Nationale a Romaniei, coordonat de Viorel Danacu, Mare Maestru, Ruslan Popescu, Mare Cancelar, si Tudorel Nitulescu, Pro Mare Maestru, a stabilit cu ocazia intrunirii infiintarea la Alba Iulia a unui muzeu masonic national si a unei filiale a Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti.

 

"Muzeul masonic national, ce va fi infiintat la Alba Iulia cu sustinerea fratelui Chira Ioan Mircea, Pro Mare Maestru, va gazdui documente pe piele de caprioara si pergament, sigilii de ceara, alte obiecte ale masoneriei romane provenite din celelalte muzee din tara si, in special, din Transilvania. La fondul arhivistic al muzeului vor contribui si Marele Orient al Romaniei, precum si Marea Loja Nationala din Romania", a declarat Viorel Danacu. Muzeul va fi inaugurat in maxim un an de zile si va fi deschis tuturor celor interesati. Viorel Danacu a mai spus ca neintelegerile existente intre Lojele din Romania au fost lasate deoparte. In context, a precizat ca a avut recent o intalnire cu Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, Eugen Ovidiu Chirovici, ocazie cu care a cazut de acord in privinta disparitiei rivalitatii dintre cele doua Mari Loji.

Citește totul despre:

Comentarii