15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMitrea scuza "raceala" parlamentarilor PSD de Alba

Mitrea scuza “raceala” parlamentarilor PSD de Alba

Organizatia PSD Alba nu a fost uitata de conducerea nationala a partidului. Dupa patru luni de la alegerile care s-au soldat cu schimbarea conducerii organizatiei, filiala fostului partid de guvernamant a primit vizita unui reprezentant important al partidului. Este vorba despre secretarul general Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor.
Dupa intalnirea cu reprezentantii organizatiei, Mitrea a declarat ca unul dintre scopurile prezentei lui la Alba Iulia a fost transmiterea unui “semnal clar de sprijin a filialei si a conducerii”. El a completat ca pe agenda intalnirii s-au aflat si probleme legate de demersurile viitoare ale partidului, respectiv de pregatirea organizatiei pentru a se inscrie in procesul de modernizare a actiunii politice.
Desi s-a declarat multumit de activitatea conducerii PSD Alba, Miron Mitrea nu a exprimat aceeasi pozitie in ceea ce priveste relatia care exista intre partid si parlamentari. Mai mult decat atat, secretarul general al social-democratilor a recunoscut ca intre cele doua parti exista o relatie proasta
“Mugurel Sarbu (fostul presedinte al PSD Alba Ð n. r.) a intrat azi pentru prima data in sediu ca am venit eu. In ceea ce priveste activitatea parlamentara, pot sa spun ca isi face datoria. Deputatul Emilian Cutean este ocupat cu revolutionarii si probabil de aceea nu vine in Alba. Senatorul George Maior a fost prins putin in postura de consilier politic al presedintelui partidului, Mircea Geoana”, a spus Mitrea. El a adaugat ca evitarea unei astfel de situatii pe viitor ar putea fi posibila in conditiile adoptarii legislatiei privind votul uninominal.
Miron Mitrea a mai spus ca a mai prezentat colegilor de partid din Alba idei referitoare la asumarea activitatii desfasurate pana in prezent, respectiv la “nevoia de a ne strange impreuna”. “Trebuie sa ne asumam ceea ce am facut. Sa recunoastem ceea ce am facut rau. Cred ca trebuie sa ne asumam faptul ca intreaga clasa politica s-a ocupat mai degraba de interesele personale. Recunosc ca fac parte din clasa politica si imi asum acest lucru. Este necesara nevoia de a ne strange impreuna, PSD cu alte partide de stanga, sindicate si personalitati. Suntem vinovati pentru ca nu am facut destule pentru ridicarea nivelului de trai al populatiei”, a completat liderul social-democrat.
La randul sau, presedintele filialei, Ioan Rus, a apreciat sprijinul acordat de judetului de Miron Mitrea in perioada cat a fost ministrul Transporturilor. Rus nu a ratat ocazia de a acuza actuala conducere a judetului de epurarea politica a directorilor unitatilor sanitare, oferind drept exemplu pe presedintele PSD Blaj, Mircea Frentiu, care a fost schimbat din functie “pe criterii politice”.
De asemenea, Ioan Rus l-a acuzat pe seful Inspectoratului Scolar Judetean, Cornel Sandu (PD) de santaj la adresa unor directori de scoli pentru a demisiona. “Il atentionez pe domul Sandu sa inceteze cu presiunile asupra unor directori de scoli in sensul de a le cere sa demisioneze sub amenintarea unor controale. Aceste amenintari sunt cunoscute in sistemul juridic sub termenul de santaj, care este pedepsit de Codul Penal”, a mai spus liderul PSD Alba.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă