6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMisiuni cu sticla in mana

Misiuni cu sticla in mana

In urma unei analize referitoare la evenimentele rutiere in care au fost implicati politisti, conducerea Inspectoratului General de Politie a Romaniei a concluzionat ca in ultima perioada numarul acestora a crescut in mod ingrijorator. In perioada 1.05-3.06 a.c., din vina politistilor s-au produs 18 evenimente rutiere. In toate cazurile s-au luat masuri imediate pentru tragerea la raspundere a celor implicati in functie de gravitatea faptei, in plan disciplinar, contraventional sau penal. Statistica a scos la iveala faptul ca in 13 cazuri politistilor le-au fost intocmite dosare penale. In cinci astfel de situatii politistilor respectivi le-au fost aplicate amenzi si le-au fost retinute permisele de conducere, fiind dispuse si masuri disciplinare. Din cauza numarului ingrijorator de mare al acestor evenimente conducerea Politiei Romane a emis o serie de ordine si dispozitii menite sa conduca la constientizarea politistilor si, totodata, sa impuna o atitudine ferma din partea efectivelor de politie rutiera fata de toti cei care incalca legea. In scopul prevenirii, s-a dispus ca in cazul comiterii unor evenimente rutiere grave din vina politistilor cei direct implicati sa fie analizati in Consiliul de Conducere al IGPR. Totodata, se vor efectua controale inopinate in trafic pentru identificarea politistilor care nu respecta legislatia rutiera, aflati in timpul sau in afara serviciului, si luarea masurilor ce se impun.

“Vanatoarea” cu etilotest

In acelasi timp, la nivelul Directiei Politiei Rutiere si al serviciilor judetene de specialitate se va nominaliza un ofiter care va desfasura activitati de prevenire a incalcarii normelor rutiere de catre politisti. Seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, comisar-sef Sorin Oprea, a declarat ca la nivelul judetului Constanta s-a constituit, inca de la inceputul lunii trecute, o echipa operativa care verifica in fiecare zi, prin sondaj si in trafic, echipele de politie ce pleaca in misiune. Astfel, in urma acestor activitati au fost retinute nu mai putin de cinci permise de conducere ale politistilor prinsi sub influenta bauturilor alcoolice la volan sau chiar implicati in accidente rutiere. Impotriva acestora, comisarul-sef Sorin Oprea a mentionat ca s-au luat masuri aspre si ca dosarele au fost inaintate Comisiei de Disciplina.
Mai mult de atat, conducerea Politiei Constanta a tinut sa mentioneze ca s-au luat aceleasi masuri si impotriva politistilor care nu se aflau in timpul programului. Comisarul-sef a declarat ca situatia cu care se confrunta IPJ Constanta este foarte grava avand in vedere ca s-a ajuns la verificarea celor care trebuie sa apere legea cu aparatul etilotest.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă