Mircea Hava, basma curata

» Primarul din Alba Iulia a primit NUP intr-un dosar cu acuzatii de coruptie.» El a fost anchetat pentru luare de mita si de abuz in serviciu.Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a primit din partea DNA ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

09.02.2009 - 00:00

» Primarul din Alba Iulia a primit NUP intr-un dosar cu acuzatii de coruptie.

» El a fost anchetat pentru luare de mita si de abuz in serviciu.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a primit din partea DNA decizia de neincepere a urmaririi penale (NUP) intr-un dosar in care a fost acuzat de fapte de coruptie. Principalele acuzatii aduse primarului Mircea Hava au fost cele de luare de mita si abuz in serviciu in derularea a trei investitii importante din Alba Iulia. Este vorba despre amenajarea fantanii arteziene din Parcul Unirii, asocierea Consiliului Local cu o firma privata in scopul construirii unui magazin de tip mall si lucrarile de reamenajare a centrului civic. Plangerea pe numele primarului a fost facuta in 2007, cand investitiile respective era finalizate sau intr-un stadiu avansat de finalizare. "Am primit de la DNA o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru acuatiile de luare de mita si abuz in serviciu", a declarat Mircea Hava.

 

Decizia procurorilor DNA vine la mai mult de un an de zile de la momentul culminant al cercetarilor. In decembrie 2007, toti consilierii locali au fost chemati la DNA Alba Iulia pentru a face declaratii in legatura cu plangerea respectiva. "Am fost reclamati pentru mall, fantana arteziana si parcarea din centrul orasului. Oamenii au fost amabili. Ne-au spus ca le pare rau ca ne-au chemat, dar sunt lucruri care trebuie facute. Nu mi s-a spus cine a facut denuntul si pentru ce fapta. Le-am spus, insa, ca poate ar trebui ca dupa fiecare hotarare de consiliu local sa venim sa dam declaratii sau sa lasam orasul tot o groapa si o mizerie, sa nu se mai faca nimic", a declarat, la vremea respectiva, consilierul local PD-L, Mihai Baco. Tot atunci, Hava a spus ca, din punctul lui de vedere, lucrurile au fost facute corect. "Nu este nici o problema, suntem intr-o tara in care este democratie, iar institutiile isi fac treaba. Deranjul, intre ghilimele, ar putea fi creat de folclorul care se formeaza in jur.

 

Eu va spun ca totul este facut in spiritul si litera legii si pentru Alba Iulia", a spus Mircea Hava. Pentru amplasarea fantanii arteziene in Parcul Unirii din cartierul Cetate, administratia locala a cheltuit mai mult de doua milioane de lei, iar pentru reamenajarea pietei Iuliu Maniu din centrul municipiului a cheltuit peste cinci milioane de lei. Pentru construirea mall-ului, Consiliul local a aprobat demolarea unui stadion si asocierea, prin concesionarea terenului, cu firma privata "Alba Mall" SA.

Citește totul despre:

Comentarii