6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Orban, amenintat cu bombe

Ministrul Orban, amenintat cu bombe

» Un fost detinut a provocat o alarma falsa ca sa ajunga din nou in arest, la caldura

Vizita de sambata a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, la Festivalul Vinului de la Aiud a fost marcata de doua apeluri telefonice care amenintau cu explozia unei bombe in zona in care se afla ministrul. Acesta viziona, intr-un cort, in apropierea scenei, meciul dintre Romania si Olanda. Tot in acea zona organizatorii au amplasat locul de joaca pentru copii.
Amenintarile au fost facute la o jumatate de ora una de alta, iar autoritatile au intrat in alerta, fara, totusi, ca manifestarile sa fie intrerupte. La scurt timp, autorul celor doua apeluri a fost identificat si retinut. Este vorba despre un tanar de 26 de ani din Moldova, Dumitru Bejan, eliberat in urma cu trei saptamani din penitenciar. Acesta a sunat de la doua telefoane publice diferite aflate la cateva sute metri distanta de locul unde a spus ca este amplasata bomba. Foarte calm, tanarul le-a spus politistilor ca a amenintarea cu bomba a fost o gluma si ca a vrut sa fie prins pentru ca nu avea unde sa isi petreaca noaptea. Aceasta in conditiile in care, sambata seara, temperatura de afara a coborat pana la trei grade Celsius.
"Am venit sa stau noaptea la Politie ca nu am nici un sprijin. De la Primarie, daca mergem, ne da afara ca suntem detinuti, dorm pe unde ma ajuta Dumnezeu. Nu am vrut sa fac acest lucru, ca sunt pe drumuri de trei saptamani. M-am eliberat din penitenciar" a spus Dumitru Bejan.
El a fost condus la sediul Politiei din Aiud pentru declaratii.
Ministrul Orban a fost anuntat cu privire la amenintari, insa nu s-a agitat si a preferat sa vada meciul mai departe. Intre cele doua telefoane anonime, acesta si-a facut timp si sa premieze castigatorele concursului de Miss Printesa Vinului. La final, el a declarat ca este sigur ca e doar o gluma si a adaugat ca nu l-ar fi deranjat daca era vorba de o bomba sexy.

PEDEAPSA

Daca autoritatile il vor lua in serios, tanarul Dumitru Bejan risca o pedepsa minima de de trei luni de inchisoare, insa legea prevede ca fostul detinut poate fi condamnat si la trei ani de inchisoare. O alta santiune posibila este amenda penala. Potrivit legii, alarmele false de acest gen se incadreaza in categoria actelor de terorism si sunt anchetate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă