12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Culturii cere, din nou, demolarea salii de sport din Lancram

Ministrul Culturii cere, din nou, demolarea salii de sport din Lancram

Ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, se implica din nou in scandalul legat de constructia salii de sport din localitatea Lancram (judetul Alba), in apropierea mormantului poetului Lucian Blaga. Lucrarile la imobil au fost reluate de aproximativ 10 zile, constructorii mai avand in prezent de executat doar acoperisul. Aceasta, in conditiile in care autorizatia de constructie eliberata de Primaria Sebes expira in data de 16 iunie. Mona Musca a declarat, ieri, insa, ca reluarea lucrarilor este un act de “mare indrazneala”. Aceasta a completat ca si ministrul delegat pentru Lucrari Publice Laszlo Borbely a solicitat autoritatilor din Sebes incetarea executiei la sala.
De mentionat ca Borbely a vizitat santierul de la Lancram in urma cu doua zile, el interesandu-se, potrivit sefului echipei de muncitori, doar de data cand se va finaliza investitia. De asemenea, primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila, a declarat ca tot ce a primit legat de acest subiect a fost scrisoarea de la ministrul Culturii, de acum o luna, prin care Mona Musca a solicitat administratiei locale demolarea imobilului pe motiv ca autorizatia de constructie este ilegala, in conditiile in care nu are avizul ministerului.
“Pentru mine este inexplicabil cine a putut si cine a indraznit sa continue constructia acestei sali, desi solicitarile mele au fost clare”, a afirmat ministrul Culturii. Demnitarul a completat ca in urma cu doua zile a discutat aceasta problema si cu Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. “Cererea mea a fost ferma si fara echivoc. Acolo nu se poate construi asa ceva. Acolo nu trebuie construit nimic, sala trebuie demolata. Ea poate fi mutata si in alta parte”, a subliniat Mona Musca.
Dancila a mai afirmat ca lucrarile la sala de sport din Lancram continua, iar in termen de aproximativ o luna imobilul ar putea fi finalizat. El a spus ca nu poate sa demoleze sau sa transfere imobilul, asa cum i s-a solicitat de catre Mona Musca, deoarece constructia este, pana la finalizare, in administrarea Companiei Nationale de Investitii.
In noile conditii, ministrul Culturii a decis sa trimita din nou scrisori catre reprezentantii autoritatilor centrale si locale prin care sa arate situatia de la Lancram. Astfel de epistole au fost transmise presedintelui Traian Basescu, ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, ministrului delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si prefectului de Alba, Cosmin Covaciu.
Sala de sport amplasata in imediata apropiere a mormantului poetului Lucian Blaga a starnit controverse inca de anul trecut, cand peste 250 de intelectuali au protestat fata de “desfigurarea” si “profanarea” cimitirului din Lancram. Acestia au afirmat ca noua constructie a fost ridicata in zona de protectie a mormantului marelui filozof, inscris in Lista Monumentelor Istorice din 1992, ca monument cu valoare memoriala. La inceputul acestei saptamani, santierul investitiei a fost vizitat si de fostul ministru al Lucrarilor Publice, Nicolae Noica, care si-a exprimat, la randul sau, indignarea cu privire la continuarea constructiei salii de sport in conditii de ilegalitate.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă