Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Minerii nu mai invadeaza capitala

Liderii sindicatelor minerilor au decis, in urma negocierilor cu ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, si cu alti reprezentanti ai MEC ca venirea la Bucuresti nu mai este oportuna. Negocierea dintre reprezentantii MEC si cei ai ...

Share

Cristina Boiangiu 0 comentarii

22.11.2005 - 00:00
Liderii sindicatelor minerilor au decis, in urma negocierilor cu ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, si cu alti reprezentanti ai MEC ca venirea la Bucuresti nu mai este oportuna. Negocierea dintre reprezentantii MEC si cei ai Centralei Nationale Miniere si ai Ligii Minerilor din Valea Jiului s-a finalizat cu semnarea unui protocol a carui principala prevedere este majorarea platilor compensatorii pentru minerii disponibilizati cu 27-28 la suta, adica indexarea acestora cu cuantumul inflatiei din ultimii trei ani. S-a subliniat, de asemenea, ca au fost discutate planuri de viabilizare a minelor si oportunitatile de investitii in minele cu potential, in 2006.

In cadrul intalnirii de ieri cu Marin Condescu, presedintele Centralei Nationale Miniere, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat ca sub nici o forma nu va autoriza venirea a 10.000 de mineri in Capitala pe 25 noiembrie. Inainte de intalnirea cu Seres, Marin Condescu a venit la Primaria Capitalei pentru a discuta cu Videanu conditiile in care minerii vor organiza mai multe miscari de protest in oras. Condescu a fost huiduit de reprezentanti ai Forumului Civic Romanesc si ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor. "Infractorule", "Nenorocitule", au strigat acestia in semn de protest fata de intentia minerilor de a veni din nou in Capitala. "Noi, cei de la Centrala, nu am participat la nici o mineriada si nu am facut rau nimanui", a afirmat Marin Condescu. Asociatia Victimelor Mineriadelor va organiza un protest maine, intre orele 12.30 si 14.30, pe Str. Ion Campineanu nr. 20, in fata Centralei Nationale Miniere. Asociatia vrea sa atraga atentia asupra consecintelor unei noi veniri a minerilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...