Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Militarii din Cetate merg in Gai

- Militarii din Cetatea Aradului se vor muta intr-o cazarma nouaMinistrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat, sambata, ca alternativa pentru mutarea militarilor din Cetatea Aradului este cazarma din cartierul Gai. Prezent la ...

Share

Florin Tomuta 0 comentarii

21.04.2008 - 00:00

- Militarii din Cetatea Aradului se vor muta intr-o cazarma noua

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat, sambata, ca alternativa pentru mutarea militarilor din Cetatea Aradului este cazarma din cartierul Gai. Prezent la Arad, Melescanu a spus ca varianta mutarii militarilor in unitatea de la Radna-Lipova nu este convenabila, deoarece aceasta este intr-o stare avansata de degradare si este plina de armament, care nu a putut fi dezafectat. "Cetatea Aradului se poate elibera in conditiile in care se repara cazarma din Gai si armata se muta acolo. Pana acum nu s-a miscat absolut nimic din acest punct de vedere. stiu foarte bine, ca orice aradean, miza pe care o reprezinta cetatea din punct de vedere turistic. Dar, in mod evident, Aradul a fost o garnizoana militara si asa va ramane indiferent ce se va intampla", a declarat Teodor Melescanu.
Ministrul a mai spus ca Aradul trebuie sa ramana o zona pentru dislocarea batalionului din cetate. "Aici avem cativa militari, pentru ca in materie de armata ne confruntam cu probleme foarte mari legate de atractivitatea pentru meserie. Salariul este ceva mai bun decat salariul mediu pe economie. Dar, ca sa doresti sa iti servesti tara trebuie sa ai si o atractie pe o piata libera a muncii. si una dintre aceste atractii este si posibilitatea de a-ti desfasura activitatea intr-o garnizoana care este situata intr-un oras unde ai o scoala pentru copii, ai o posibilitate de a te descurca mai bine", a sustinut Melescanu.


In Cetatea Aradului isi desfasoara activitatea Batalionul mixt romano-maghiar de mentinere a pacii. Municipalitatea face demersuri pentru introducerea cetatii pe lista monumentelor din patrimoniul mondial al UNESCO, fapt ce ar permite obtinerea de fonduri pentru ca aceasta sa fie transformata in centru civic de interes international.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...