Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mii de hectare de teren transformate in parloaga

In timp ce fostii proprietari ai terenurilor agricole se plang ca nu au reusit sa recupereze toate terenurile pe care le-au confiscat comunistii, mii de hectare de teren din judetul Tulcea administrate de Agentia Domeniilor Statului (ADS) stau ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
In timp ce fostii proprietari ai terenurilor agricole se plang ca nu au reusit sa recupereze toate terenurile pe care le-au confiscat comunistii, mii de hectare de teren din judetul Tulcea administrate de Agentia Domeniilor Statului (ADS) stau nelucrate de mai bine de un deceniu. Cazul cel mai grav in acest sens este cel al pamantului din Podisul Casimcei, care a apartinut fostului IAS Rahmanu. In aceasta zona, peste 2.000 de hectare de teren din cele mai fertile pamanturi din tara nu mai sunt cultivate de mai bine de un deceniu. Gheorghe Carpov, directorul Directiei Agricole Tulcea, sustine ca ADS ar fi scos de mai multe ori la licitatie pentru a fi concesionate aceste terenuri. Cu exceptia unei firme romano-italiene care a cultivat un an acele pamanturi, fara sa plateasca vreun leu redeventa la stat, nimeni nu a mai dorit sa concesioneze cele 2.000 de hectare de teren arabil de la Rahmanu. In aceste conditii, este inexplicabil refuzul sefilor ADS de a pune la dispozitia Comisiei judetene Tulcea de fond funciar aceste terenuri pentru a fi retrocedate tulcenilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...