13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMetoda prin care Banca ING devine stapana pe banii dumneavoastra

Metoda prin care Banca ING devine stapana pe banii dumneavoastra

Am descoperit o metoda “brevetata” de ING. E atat de simpla incat poarta parfumul marilor afaceri care au zguduit America in perioada interbelica si au lasat uluita Romania in perioada caritasurilor: o societate comerciala isi deschide cont la aceasta banca, semnand un vraf de hartii si neobservand ca implicit si-a dat acordul la brosurica numita “General Terms and conditions 2005”. Cum se face ca daca ti-ai deschis contul, de exemplu, in anul 1995 ai fost de acord cu termeni si conditii aparute abia in anul 2005, acesta este un alt mister, insignifiant fata de cele care abia urmeaza.
Conform brosuricii vesel colorate, daca apare o disputa legata de desemnarea sau revocarea persoanelor autorizate, banca are dreptul de a bloca contul clientului pana cand disputa respectiva este solutionata si banca primeste o dovada care sa o satisfaca. Ce inseamna “dovada satisfacatoare” brosurica nu mai spune, ceea ce deschide calea unui alt mister prin care ramane la bunul plac al bancii daca iti mai primesti inapoi banii sau nu, cand anume si cine te despagubeste pentru lipsa folosintei lor in afaceri sau pentru penalitatile contractuale ori majorarile de intarziere care curg intre timp.
Si de aici scenariul este simplu: este suficient ca o societate comerciala sa aiba un litigiu, chiar artificial creat, asupra hotararii adunarii generale de alegere a consiliului sau de administratie, este suficient ca un singur actionar nemultumit din cine stie ce cauza obscura sa atace in justitie hotararea adunarii generale, indiferent daca are dreptate sau nu, chiar si daca pierde procesul pentru ca nu are dreptate, banca poate sa blocheze conturile societatii pe o durata nedeterminata, timp in care pierzi bani si poti intra in blocaj financiar. Dar pe banca nu o intereseaza atata lucru. Cat timp banii tai se afla in conturile ei, important este ca poate dispune prin aceasta inginerie financiara de banii tai ca si cum ar fi banii ei.
Si mai grav este faptul ca aceasta schema preconstituita cu grija deja se aplica, deschizand calea unor inimaginabile santaje ale cate unui actionar asupra conducerii firmei, cu complicitatea functionarilor bancii: nu-mi dai ce-ti cer, iti blochez conturile in banca, pana cand dai faliment sau cedezi santajului.
Chiar inalti functionari ai bancii au declarat cu seninatate ca, potrivit brosuricii, nu au obligatia sa respecte actele doveditoare, nici hotararile judecatoresti executorii de inregistrare a consiliului de administratie, ordonantele presedintiale executorii conform legii, certificatele constatatoare emise de Oficiul National al Registrului Comertului si nici chiar Legea societatilor comerciale, care spune ca societatea este reprezentata legal de administratori, inclusiv pentru banca. Dar pentru aceasta banca brosurica-minune tine loc de orice hotarare judecatoreasca si de orice lege.
De altfel, prin actele concrete intreprinse, ING Barrings ne-a dovedit ca declaratiile de mai sus reprezinta nu numai punctul de vedere oficial al conducerii sucursalei Bucuresti, ci chiar o practica a acestei banci – care a ignorat toate hotararile judecatoresti executorii primite si, incalcandu-le flagrant, a continuat sa efectueze plati la cererea unor persoane lipsite de mandatul de administrator, dar “cunoscute”, motiv pentru care detinem dovezi ca le-a furnizat si informatii confidentiale, incalcandu-si secretul bancar.
Culmea abuzului este ca timp de 4 ani de zile aceasta banca a efectuat plati la cererea acestor persoane fara mandat de administrator, iar atunci cand in sfarsit sunt inregistrati administratori oficial la Registrul Comertului aceeasi banca refuza pur si simplu sa-i recunoasca pentru ca, nu-i asa?, in brosurica nu scrie ca este obligata sa respecte hotararea judecatoreasca executorie de inregistrare.
Mai mult decat atat, reprezentantii bancii au ajuns sa se creada mai presus de lege si de instantele de judecata din Romania, permitandu-si sa comenteze legalitatea hotararilor judecatoresti pentru a justifica incalcarea lor, in incercarea de a crea o aparenta de legalitate acolo unde nu exista nici o urma a acesteia.
Este incredibil ca in Romania se pot petrece acum asemenea abuzuri, dar dovezile pe care le detinem demonstreaza aceasta realitate, oferind un motiv de meditatie.
Evident, exista si variantele ca banca sa tergiverseze platile ordonate de persoanele autorizate numai pentru ca pur si simplu nu mai dispune de lichiditati sau pentru ca doreste sa castige timp pentru acoperirea urmelor altor infractiuni, dar daca aceste ipoteze de lucru se vor confirma urmeaza sa stabileasca organele de urmarire penala si sa raspunda conducerea centrala a bancii.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă