Una dintre greselile frecvente in alimentatie este limitarea numarului de mese zilnice la una sau doua. Acest lucru duce la aparitia obezitatii si la agravarea acestei boli. Profesorul Iulian Mincu arata, in cartea sa “Dietoterapia la inceputul mileniului III”, ca “persoanele supraponderale mananca la ore neregulate, omitand de obicei micul dejun si masa de pranz, consumand in schimb mari cantitati de preparate nutritive in a doua jumatate a zilei, de obicei seara. Multi obezi se arata nedumeriti de faptul ca medicul le prescrie sa manance putin, dar des, in limitele caloriilor prescrise si ca nu le este permis o data pe zi sa aiba o masa substantiala, tinand seama ca in timpul zilei nu s-au atins de nimic”. Medicul specialist arata ca, in multe cazuri, persoanele supraponderale rabda in cursul zilei tentatiile culinare in dorinta de a slabi, limitandu-se sa consume o singura masa, si anume seara. “Insa acest lucru nu-i ajuta deloc sa-si reduca greutatea corporala, ba, din contra, se ingrasa mai mult. Acest fapt ii deprima, facandu-i sa dispere in incercarea lor de redresare corporala, iar uneori sa abandoneze orice initiativa. Acestor constatari de ordin clinic le-au fost adaugate date experimentale, care au confirmat ca, cu cat mesele sunt mai putine, cu atat sansa de a depozita aportul nutritiv sub forma de grasime este mai mare”, arata prof. dr. Iulian Mincu.