8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMeci decisiv între hotelierii constănţeni şi riviera bulgărească

Meci decisiv între hotelierii constănţeni şi riviera bulgărească

În ciuda eforturilor agenţiilor şi operatorilor din turismul românesc de a atrage cât mai mulţi turişti de 1 mai, cel puţin prin prisma ofertelor lansate pe piaţa românească, bulgarii nu sunt cu nimic mai prejos în ceea ce priveşte tarifele. Ba din contră cine are răbdare şi accesează ofertele online ale staţiu­nilor din Bulgaria poate găsi sejururi extrem de tentante.

CITEŞTE ŞI
Unde ne distrăm de 1 Mai

Astfel, o vacanţă de patru nopţi la un hotel de patru stele din staţiunea Nisipurile de Aur costă în weekendul următor 136 de euro, respectiv 584 lei pentru o cameră dublă în sistem all inclusive. Acelaşi sejur la o unitate hotelieră similară din Mamaia costă în aceeaşi perioadă 808 lei, cu menţiunea că masa se plăteşte separat, iar camerele cu vedere la mare se taxează în perioada minivacanţei de 1 Mai cu 59 de lei pentru fiecare noapte. Pentru aceşti bani turiştii mai beneficiază de acces gratuit la fitness, jacuzzi, însă nimic nu se poate compara cu all inclusive-ul bulgăresc, mai ales dacă vremea va fi nefavorabilă.

Dacă la standardul patru stele vecinii bulgari sunt în avantaj, la hotelurile de trei stele riviera românească punctează decisiv, fie şi prin prisma faptului că la bulgari este destul de dificil să găseşti un sejur la hotel de trei stele, în principal din cauza faptului că majoritatea unităţilor de cazare sunt de patru stele. În fine, o noapte de cazare într-un hotel de trei stele la Balcic costă 24 de euro în cameră dublă, res­pec­tiv 103 lei, în timp ce tarifele pe litoralul românesc la acelaşi stan­dard sunt sensibil mai mari, respectiv 115 lei pe zi camera dublă. În aceste condiţii un sejur de trei zile la bulgari cos­tă 309 lei, iar mini-vacanţa de patru zile ajunge la 412 lei.

Dacă optaţi pentru litoralul autohton, respectiv staţiunea Eforie, trebuie să scoateţi din buzunar 345 de lei pentru trei zile şi 460 de lei pentru patru zile de cazare. În ultimul caz se asigură micul dejun şi accesul la piscină, iar, de cealaltă parte, bulgarii taxează cu 3 euro micul dejun pentru fiecare persoană. Coborând standardul cu încă o stea, riviera românească bate toate ofertele vecinilor, din simplul motiv că la bulgari nu găseşti, cel puţin în ofertele online ale agenţiilor de turism, hoteluri de două stele. Un sejur două zile de 1 Mai la Costineşti, la un hotel de două stele, costă 114 lei pe noapte, în cameră dublă pentru două persoane. Sejurul de trei zile are un preţ de 128 de lei/noapte, iar cel de patru zile are un preţ de 126 lei/noapte. În toate situaţiile se asigură micul dejun. Dacă optaţi pentru acelaşi tip de confort, dar în staţiunea Neptun, trebuie să achitaţi 84 de lei pentru o noapte, 72 lei/noapte în cazul sejurului de două zile, 60 lei/noapte pentru trei zile şi 57 lei/noapte pentru un sejur minim de patru nopţi. În acest caz nu se asigură masa, serviciile de pensiune completă costând 80 de lei/zi pentru fiecare persoană.

Cluburi în loc de all inclusive

„Litoralul românesc este preferat mai ales de tinerii amatori de distracţii, cluburi, petreceri în aer liber. Agenţiile de turism împreună cu hotelierii au ofertat pachete speciale pentru minivacanţa de 1 Mai, iar în acest an ne ajută şi decizia luată de Guvern de a acorda zi liberă de 30 aprilie, dar şi  condiţiile meteo, ce se anunţă a fi excelente pentru prima ieşire la mare”, a precizat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.  

Potrivit ANAT, peste 25.000 de turişti îşi vor petrece minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă