11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMaternitatea Filantropia, la standarde europene

Maternitatea Filantropia, la standarde europene

» Cel mai modern spital public de obstetrica-ginecologie, Maternitatea Filantropia, a fost deschis publicului larg.

» Clinicile spitalului sunt dotate cu aparatura de ultima generatie.

» In premiera, aici va functiona un sistem informatic care permite accesul medicilor si pacientilor la baza de date.

Maternitatea filantropia are o noua infatisare, dupa 125 de ani de functionare neintrerupta. In urma unor ample lucrari de consolidare si modernizare evaluate la peste trei milioane de euro, ieri a fost deschisa una dintre cele mai performante clinici de obstetrica-ginecologie.
Maternitatea Filantropia are o capacitate de 195 de paturi si un bloc operator modern, unde se pot realiza anual 1.600 de interventii chirurgicale.
Clinica are si o sectie de terapie intensiva, cu o capacitate de 15 paturi. Prof. dr. Gheorghe Peltecu, managerul spitalului, a subliniat ca departamentul de neonatologie este dotat cu o unitate de terapie intensiva, cu  posibilitati deosebite de ingrijire a bebelusilor nascuti prematur.

Riscul de infectii spitalicesti va fi redus considerabil datorita statiei centrale moderne de sterilizare si a materialelor antiseptice. Saloanele pentru paciente au cel mult trei paturi, dar exista si saloane speciale sau rezerve cu nivel de confort ridicat, cele mai multe fiind dotate cu instalatii de aer conditionat. In premiera pentru unitatile publice, spitalul dispune de un sistem informatic care se va extinde anul viitor. La prima consultatie, bolnavul este introdus in baza de date, el putand vizualiza online raportul de consultatie. In plus, se poate comunica online cu orice unitate medicala implicata in ingrijire. "Inaugurarea intregului spital modernizat a avut loc acum doi ani, dupa ce in ianuarie 2006 a fost deschis Corpul A al Spitalului Clinic Filantropia, a carui modernizare a durat 6 ani. Fondurile necesare lucrarilor au provenit de la Ministerul Sanatatii, Primaria Sectorului 1, companii private si ONG-uri.

 

Aparatura medicala de ultima generatie a fost achizitionata printr-un program cu Banca Mondiala si prin fonduri oferite de Ministerul Sanatatii", a subliniat prof. dr. Gheorghe Peltecu. Prezent la inaugurare, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca unitatea spitaliceasca reprezinta si "locul in care s-a format si s-a afirmat scoala romaneasca de ginecologie".
Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a mentionat ca efortul financiar al comunitatii pentru Maternitatea Filantropia s-a ridicat la 160 miliarde lei vechi.

» Calitatea serviciilor
"Spitalul Filantropia este o institutie cu o traditie de 125 de ani in acest domeniu. In secolul XXI, serviciile medicale de calitate au nevoie si de un cadru modern, si de aparatura performanta ca sa ofere pacientelor cele mai bune conditii de ingrijire si tratament", a spus prof. Peltecu. El a declarat ca a propus CNAS decontarea integrala a unor teste efectuate in trimestrele I si II de sarcina.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă