20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMasina distrusa de un arbore secular, in parcarea Primariei Timisoara

Masina distrusa de un arbore secular, in parcarea Primariei Timisoara

O creanga a unui stejar, aflat chiar in curtea Primariei Timisoara, a cazut peste masina unei angajate a Directiei de Urbanism din cadrul institutiei. Autoturismul, marca Renault Clio Symbol, a fost achizitionat de curand.
Copacul, vechi de 400 de ani si cu un diametru la baza de un metru, a fost declarat monument al naturii si a fost verificat in primavara acestui an de inspectorii societatii “Horticultura”, subordonata Consiliului Local, in urma atentionarilor venite de la Primarie. Acestia au considerat, insa, ca stejarul este sanatos si nu necesita ingrijiri speciale.
Purtatorul de cuvant al municipalitatii, Flavius Boncea, a declarat ca pagubele provocate masinii vor fi achitate de societatea de asigurare. “Nu punem vina pe nimeni. Stejarul parea sanatos”, a afirmat acesta.
La randul sau, directorul SC “Horticultura”, Andrei Dragila, a spus ca ramura stejarului a cazut din cauza ploilor din ultima vreme, care au facut ca vegetatia sa fie tot mai deasa, ingreunand creanga. “Sunt sute de arbori in oras. Nu putem fi vinovati pentru fiecare creanga care pica”, a adaugat Dragila.
In municipiul de pe Bega exista intre 50 si 100 de arbori seculari care necesita atentie. Locatarii din diferite zone au facut de mai multe ori sesizari la Primarie pentru a chema inspectorii sa taie crengile care riscau sa se prebuseasca si sa raneasca pe cineva.
Precedent exista insa. La inceputul primaverii, un plop dintr-un parc a cazut peste un tanar care a fost ranit grav, iscand un scandal in care acuzatii au fost deopotriva Primaria si societatea “Horticultura”. Plopul respectiv era putred pe interior, dar arata sanatos pe dinafara, asa ca toata lumea s-a disculpat.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă