Marfa confiscata in vama se "pierde" pe drumul spre Finantele din Bihor

Magazinul Directiei Generale Judetene a Finantelor Publice (DGFP) Bihor este plin cu vechituri. Desi in vama sunt facute capturi de sute de milioane de lei, pe rafturile unitatii se pot gasi doar modele vechi de calculatoare folosite, televizoare ...

Share

Georgiana Anghel 0 comentarii

15.07.2005 - 00:00
Magazinul Directiei Generale Judetene a Finantelor Publice (DGFP) Bihor este plin cu vechituri. Desi in vama sunt facute capturi de sute de milioane de lei, pe rafturile unitatii se pot gasi doar modele vechi de calculatoare folosite, televizoare la mana a doua, cauciuri de masina, bibelouri, chinezarii, parfumuri contrafacute, baterii, aparate de fotografiat chinezesti, care la prima folosire se strica, precum si haine contrafacute.
Pe traseul de la punctul de trecere a frontierei pana la magazinul de la Finante, unde se valorifica marfa confiscata de autoritatile vamale, calculatoarele si laptopurile de ultima generatie, televizoarele cu plasma, aparatele digitale performante sau telefoanele mobile ultimul model se pierd undeva, insa nimeni nu stie unde.
"Undeva este o ruptura doar ca nu stim unde. Ceea ce ajunge la noi puteti gasi in magazin", a declarat directorul DGFP, Smaranda Scridon.
Potrivit sursei citate, poate fi vorba si de procedura foarte indelungata care trebuie urmata din momentul in care marfa este confiscata si pana ajunge la comercializare.
"Din momentul confiscarii sunt 30 de zile in care poate fi depusa contestatie, iar procedura de stabilire a situatiei juridice a marfii poate dura pana la cateva luni, iar in cazul autoturismelor si pana la un an", a mai spus Smaranda Scridon. Ea a adaugat ca exista cazuri in care proprietarul obiectelor confiscate castiga in instanta dreptul de a-i fi returnate.

Citește totul despre:

Comentarii