21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialManevre imobiliare in Vama Veche si 2 Mai

Manevre imobiliare in Vama Veche si 2 Mai

Primarul localitatii Limanu, Iustin Nicolae Udrea, a fost dat in judecata pentru abuz in serviciu.

Desi protejatii sai obtin terenuri pe sume derizorii, cetatenii care au dreptatea de partea lor alearga ani de zile prin tribunale.
in urma cu mai multi ani, Gheorghe Ciuciu a dobandit in urma unui contract de vanzare-cumparare doua proprietati situate in localitatile Vama Veche si 2 Mai. In momentul achizitionarii ambele terenuri aveau deschidere la Marea Neagra. Acesta sustine insa ca iesirea si vederea la malul marii, in localitatea 2 Mai, a fost blocata de o constructie ridicata ilegal. Cu toate ca Judecatoria Mangalia, prin sentinta 575/06.04.2004, a dispus demolarea acesteia, primarul Iustin Nicolae Udrea a "omis" sa puna in aplicare hotararea, imobilul ramanand in picioare pana in momentul de fata. Din cauza aceluiasi primar, Gheorghe Ciuciu a mentionat ca au aparut probleme si in localitatea Vama Veche, acolo unde acesta isi ridicase o constructie cu caracter turistic. "Dupa ce am terminat aceasta constructie, pe restul de pamant ramas am vrut sa ridic o casa pentru uz personal. Iustin Nicolae Udrea, primarul localitatii Limanu, a refuzat insa sa imi elibereze autorizatiile necesare, motiv pentru care am fost nevoit sa imi caut dreptatea in instanta. Acest lucru l-am obtinut in baza certificatului emis de Curtea de Apel Ploiesti in dosarul 7490/109/2006", sustine Ciuciu. Cu toate ca legea il obliga sa emita actele necesare inceperii lucrarilor, primarul a omis si de aceasta data sa faca acest lucru. Astfel, proprietarul s-a vazut nevoit ca, la expirarea termenului legal, sa demareze lucrarile de constructie, apreciind faptul ca in acest caz a operat aprobarea tacita. Cum era de asteptat, primarul, desi refuzase pana in acel moment sa ia in considerare doua hotarari judecatoresti, a trimis o echipa de control care i-a dat o amenda proprietarului pentru demararea lucrarilor de construire in Vama Veche. Amenda a fost anulata, ca neintemeiata, de Judecatoria Mangalia.

Abuzurile
au continuat
Gheorghe Ciuciu a declarat ca abuzurile primarului au continuat cu decizii mult mai grave. Astfel, Udrea i-a inchiriat, in anul 2000, Elenei Vasilica Popa o suprafata de 745 metri patrati, pentru o chirie anuala de 1.523 lei vechi metrul patrat pe an. In momentul incheierii contractului, primarul a ignorat faptul ca terenul care a ajuns pe mana acesteia este de fapt o parte din strada care separa proprietatea lui Ciuciu de plaja, iar restul este de fapt o portiune de plaja aflata de drept in administrarea Directiei Apelor Romane Dobrogea Litoral. Pe acest teren, proaspatul proprietar a ridicat anual, pe perioada sezonului estival (cu toate ca autorizatia a expirat din anul 2001), constructii provizorii din stuf in care desfasoara activitati comerciale. Ilegalitatile comise asupra acestui teren reies si din faptul ca "Elena Popa a solicitat, in 2006, inscrierea in cartea funciara a contractului de inchiriere, moment in care avea la cunostinta ca Tribunalul Constanta anulase acest act in urma cu un an. Cu toate acestea, ea a primit binecuvantarea primarului Udrea, care i-a pus la dispozitie actele necesare inscrierii. In acest mod, cei doi au ascuns faptul ca terenul inchiriat este de fapt plaja si l-au trecut usor, prin diverse acte si decizii, in competenta comunei Limanu", a mentionat Gheorghe Ciuciu. Aceasta operatiune reiese clar din raspunsul emis de primarie numitei Carmen Dogaru, in care se precizeaza faptul ca  Elena Popa foloseste un teren limitrof plajei din Vama Veche, apartinand Consiliului Local Limanu, in baza contractului de inchiriere 856/1998. Curios este faptul ca in momentul emiterii acestei instiintari, respectiv 2005, primarul a uitat sa mentioneze faptul ca Consiliul Local Limanu, in urma unei hotarari emise la data de 29.05.1999, reziliase toate contractele ce priveau plajele. Omitand din nou acest lucru, primarul Iustin Nicolae Udrea, de aceasta data in calitate de presedinte al Comisiei de fond funciar Limanu, a inscris in mod ilegal contractul Elenei Popa in cartea funciara, trecand peste faptul ca cei 745 de metri patrati fac parte din cei 10.400 metri patrati de plaja aflati in administrarea Directiei Apelor Romane Dobrogea-Litoral. Mai mult decat atat, se pare ca acesta a aplicat in mod abuziv si dupa bunul plac Legea 18/1991 republicata, acordand terenuri in proprietate unor persoane neindreptatite. Dupa mai bine de sase ani de conflicte, Gheorghe Ciuciu a depus plangere penala impotriva primarului sub aspectul comiterii infractiunilor de fals in inscrisuri oficiale si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Decizie definitiva
La data de 22 iunie 2007 Curtea de Apel Pitesti – Sectia Comerciala a admis recursul declarat de reclamantul Gheorghe Ciuciu impotriva sentintei pronuntate de Tribunalul Arges, in dosarul deschis impotriva primarului comunei Limanu, Iustin Nicolae Udrea. Sentinta data mentiona faptul ca primarul este obligat sa elibereze autorizatia de constructie. Hotararea este definitiva si irevocabila.
Amendat In mai multe rAnduri
Afacerile imobiliare in care este implicat primarul localitatii Limanu au intrat si in vederea autoritatilor judetene, care au intreprins o serie de controale in zona. Corpul de Control al Consiliului Judetean Constanta a emis astfel mai multe amenzi pentru nerspectarea disciplinei in constructii. In ciuda acestui fapt, "manevrele" imobiliare din localitatile arondate comunei Limanu, in speta 2 Mai si Vama Veche, sunt infloritoare. Toti cei care au avut de suferit insa de pe urma primarului Iustin Nicolae Udrea sunt convinsi ca, in cele din urma, justitia isi va face datoria.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă